Fostul premier Dacian Ciolos, presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, a afirmat miercuri ca ceea ce face Victor Ciorbea din calitatea sa de Avocat al Poporului este "o rusine pe care cetatenii Romaniei nu au de ce sa si-o asume si sa o suporte", scrie Agerpres.

Intr-un comunicat transmis miercuri, Miscarea Romania Impreuna se angajeaza politic "sa refaca intreaga structura a sistemului juridic pe care PSD si ALDE incearca sa o distruga in aceste zile" si "sa taie toate pensiile speciale pe care actuala putere politica le foloseste ca mita pentru persoanele aflate in sistem, astfel incat acestea sa sustina demantelarea justitiei".

"Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui sa iasa de urgenta la pensie daca doreste sa beneficieze de actuala pensie speciala care i-a fost oferita", se arata in comunicatul Miscarii Romania Impreuna.

In opinia formatiunii, la viitoarele alegeri, fortele democratice vor prelua conducerea politica si vor schimba "de urgenta" toate aceste masuri "care constituie o mita mascata prin care se cumpara complicitatea unor oameni fara scrupule".

Vezi si: USR si PNL sesiseaza Avocatul Poporului cu privire la noua OUG, dar Victor Ciorbea este in concediu

Citeste si:
Romania a importat de patru ori mai multe gaze in octombrie 2019
Romania a importat de patru...

Totodata, Dacian Ciolos a afirmat ca "este o rusine" ceea ce fac PSD si ALDE cu sistemul de justitie.

"Vedem ca sunt dispusi sa faca orice pentru a scapa de puscarie si a ramane la putere. Distrug sistematic si premeditat sistemul de justitie pentru ca isi inchipuie ca vor scapa. Mituiesc functionari, demnitari, categorii sociale defavorizate, totul intr-o disperare fara seaman si nemaiintalnita intr-o societate democrata. E o lectie pentru noi, pentru ca nu ne putem astepta la altceva de la niste oameni care cred ca bugetul statului le apartine personal si cand sunt pusi in fata evidentelor incearca sa distruga justitia pentru a nu suferi consecintele", a declarat Ciolos.

De asemenea, el a facut un apel la "oamenii de buna credinta din societatea romaneasca, fie ca sunt angajati ai statului sau persoane private". "Rezistenta in fata ticalosiei este o proba de onoare si demnitate. Este imperios necesar sa ne demonstram ca Romania in anul Centenarului nu este un esec social. Ca nu acceptam dictatura hotilor si a impostorilor. Ceea ce face Victor Ciorbea din calitatea sa de Avocat al Poporului este o rusine pe care cetatenii Romaniei nu au de ce sa si-o asume si sa o suporte", a mai spus Ciolos.

Citeste si:
Asistentul medical care viola paciente a iesit din inchisoare in 3 ani
Asistentul medical care viola...
Sursa foto: Facebook Dacian Ciolos

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce bunuri a gasit Vela cumparate pentru protectia demnitarilor PSD