Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila, a dat vina pe alte tari pentru lipsa lipsa autostrazilor din Romania. Procesul lui Liviu Dragnea a fost amanat pentru 14 ianuarie 2019. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 3 decembrie.

Politistul cultivator si traficant de canabis. Agentul-sef principal a vandut droguri unei fete chiar in masina Politiei. Un politist satmarean, in prezent suspendat din activitate si aflat in arest la domiciliu, a fost trimis in judecata pentru trafic de droguri de risc, favorizarea faptuitorului si constituire de grup infractional organizat dupa ce a fost prins ca, in perioada ianuarie-iunie 2017, a vandut canabis in municipiul Satu Mare, drogurile provenind din cultura proprie ori ale unor complici. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii Antidrog de la Broul Teritorial Satu Mare al DIICOT si confirmat deja de judecatorii de camera preliminara, Cristian Pastor, agent sef principal in cadrul Biroului Investigatii Criminale Satu Mare, a actionat in complicitate cu 5 persoane, trimise in fata instantei in acelasi dosar, scrie Adevarul.

Darius Valcov: Romania nu are autostrazi din cauza altor tari. Darius Valcov, consilier al premierului Viorica Dancila, a lansat o serie de acuzatii, duminica seara, la Antena 3, spunand ca fostul premier Dacian Ciolos este omul miliardarului George Soros, comisarul european Corina Cretu „minte prin omisiune”, iar Romania nu are autostrazi din cauza altor tari care ar avea un asemenea interes, insa nu le-a numit. „Interesul sa nu cred ca aceia care isi doresc ca acest guvern sa esueze si care si-au dorit ca de fiecare data Romania sa esueze. Sunt foarte multe tari care nu s-ar bucura ca Romania sa fie plina de autostrazi astazi”, a spus Valcov potrivit Digi24.

Cum lucreaza Codul Penal romanesc in favoarea brutelor care maltrateaza femei. Politist: „Am vrut sa ne asiguram ca fata nu minte si am invitat-o la sectie“. In Romania, Codul Penal in vigoare vine mai degraba in favoarea agresorului decat a victimei. La capitolul ”Infractiuni contra vietii, integritatii corporale si sanatatii” este prevazut clar ca ”Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate”, adica victima unei agresiuni trebuie sa ceara politiei pedepsirea agresorului. Mai mult, daca victima si agresorul se impaca, Politia nu mai are ce sa faca. Pur si simplu nu mai exista fapta. ”Impacarea partilor inlatura raspunderea penala”, conform Codului Penal in vigoare. Politistii din Ploiesti care au facut ancheta in acest caz s-au lovit de aceleasi legi restrictive si in defavoarea victimei, potrivit Adevarul.

Povestea lui Vladimir Cosma, geniul spre care francezii privesc cu admiratie. Vladimir Cosma a ajuns in Franta dupa ce terminase Conservatorul la Bucuresti, impins de pasiunea unei familii de muzicieni. Romania, cu tot cu muzica ei, i-a ramas insa in suflet si dragostea sa pentru tara a iesit in fata intregii lumi in partitura care insoteste unul din marile personaje ale cinema-ului francez: Marele blond, Pierre Richard. A fost un inceput extraordinar al unei cariere extraordinare. Louis de Funès i-a multumit intr-o scrisoare emotionanta pentru muzica ce l-a facut sa danseze in “Rabi Iacob”, iar coloana sonora a “La Boum”, cu Sophie Marceau, a generat vanzari de 30 de milioane de discuri, potrivit Stirile ProTv.

Procesul lui Liviu Dragnea a fost amanat pentru 14 ianuarie / Se amana si dosarele lui Toni Grebla, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc si Sebastian Ghita. Procesul in care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si care se afla in apel la completul de 5 judecatori de la instanta suprema a fost amanat pentru 14 ianuarie. Inalta Curte a decis, de altfel, amanarea a 25 de dosare de la completurile de 5 judecatori, intre care cele in care sunt judecati Victor Ponta, Toni Grebla, Sebastian Ghita, Cristian Rizea, Viorel Hrebenciuc si Tudor Chiuariu. Situatia este consecinta deciziei luate in noiembrie de magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Acestia au admis cererea liderului PSD de a anula decizia instantei supreme privind tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori, noteaza Hotnews.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri