Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat sambata, pentru AGERPRES, ca este foarte important ca oamenii sa se prezinte la vot la alegerile europene viitoare, pentru ca refuzul de implicare permite unor ''neaveniti'' sa intre in politica, precum si fraudele electorale.

Europarlamentarul ALDE a participat sambata, la Zarnesti, la inaugurarea sediului filialei partidului din localitate.

''Nu am venit azi la Brasov pentru ca sunt presedintele Consiliului National al ALDE-structura care genereaza politicile partidului. Nu am venit pentru a-mi propune obtinerea unui procent de 10-20% pentru niste alegeri. Imi propun insa, si cred ca asta este foarte important: ca oamenii sa vina la vot pentru ca refuzul de implicare permite unor neaveniti sa intre in politica, permite fraudele electorale. Dupa 30 de ani, nu este campanie electorala, nu este ciclu de alegeri in care noi sa nu vorbim despre fraude. Asta pentru ca oamenii aleg din prea multa neacceptare a ceea ce se intampla, voiam sa folosesc un cuvant mai dur, dar m-am abtinut. Oamenii aleg sa nu se implice. Nu, nu asta este solutia. Daca ei nu se vor implica ,ceilalti vor face tot ceea ce stiu de 25 de ani incoace, tot vot fura si tot vor manipula si maslui alegeri si decizii. De aceea, principala noastra prioritate este prezenta oamenilor la vot. Daca candidatii nostri vor convinge, este altceva, dar daca ei vor veni la vot, noi am castigat'', a subliniat Norica Nicolai, conform Agerpres.ro.

Ea a adaugat ca ALDE este un partid relativ tanar, fiind la prima experienta electorala in Parlamentul Romaniei, insa este convinsa ca daca formatiunea va reusi sa se organizeze si sa isi deschida sediile oamenilor, atunci cu siguranta isi maximizeaza sansele de a fi un partid important in Romania.

''Am ales sa raspund invitatiei ALDE Brasov si sa particip la inaugurarea sediului ALDE din orasul Zarnesti. Imi doresc ca inclusiv prin existenta sediilor partidului in cat mai multe localitati din Romania, partidul sa fie prezent in constiinta publica si, ce ma bucur pentru Zarnesti, este ca marea majoritate a membrilor nostri de partid sunt oameni care nu au mai facut politica, dar care au ales sa se implice. Pentru mine, intr-o perioada in care clasa politica din Romania este puternic contestata, oamenii au indoieli cu privire la calitatea politicienilor romani si, pornind de aici, politica in sine este pusa sub semnul intrebarii, faptul ca oamenii care nu au facut niciodata politica, care sunt departe de traditia romaneasca a traseismului politic, aleg activeze intr-o organizatie politica este imbucurator si cred ca ne da o sansa sa ne insanatosim, sa ne revenim si cred ca, in actualul context, este inca o data mai important, pentru ca nu doar Romania trece printr-o perioada de contestare, ci intreaga Europa'', a evidentiat europarlamentarul ALDE.

Ea a mai spus ca are in continuare incredere in institutiile reprezentative si democratia reprezentativa, in xonditiile in care nu este de acceptat ca o tara sa fie condusa prin proteste violente si revendicari in strada.

''Nu pot sau nu vreau sa cred ca o tara se poate conduce prin violenta, prin protest, prin revendicari in strada. Eu cred ca romanii sunt un popor capabil de dialog si de decizie buna. Numai sa-i alegem pe acei oameni care au ceva de spus. Pentru ca, din pacate, multi vin in politica neavand nimic a spune'', a concluzionat Norica Nicolai.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri