Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social democratul Florin Iordache, a sustinut ca participarea presedintelui Klaus Iohannis la sedinta de guvern nu impiedica Executivul sa adopte ce acte doreste.

"Si ce daca participa? Poate opri cumva guvernul sa adopte acte normative? Participa, isi ia notitie si cu asta basta" a spus Iordache, adaugand ca acesta nu are drept de veto asupra actelor normative pe care le adopta Executivului, scrie Hotnews.ro.

Florin Iordache, initiatorul celebrei ordonante 13 care a scos in strada sute de mii de romani, in februarie 2017, a spus ca presedintele nu are drept de vot "in introducerea sau neintroducerea" unor proiecte pe ordinea de zi a guvernului si "nu poate in niciun fel sa blocheze activitatea guvernului".

"Daca intre vizitele externe se afla in tara poate participa" la sedintele de guvern, a continuat Iordache, intrebandu-se daca Iohannis "inainte de a bloca poate sa faca ceva constructiv".

In opinia sa, Klaus Iohannis "poate sa participe (la sedintele de guvern), poate sa-si ia si un carnetel si un pix si sa ia notite".

Citeste si:
Recursul compensatoriu: Reactia parlamentarilor la vederea victimelor
Cum reactioneaza Iordache si...

Despre amnistie si gratiere

Iordache nu vede nicio problema in adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere, in conditiile in care ultimul act de acest gen a avut loc acum 15 mai.

Intrebat daca acum este momentul potrivit pentru adoptarea unei astfel de ordonante, Florin Iordache a replicat: "Dar cand e momentul potrivit?".

"E dreptul guvernului, Parlamentului sa adopte un astfel de act normativ. De ce sa spunem ca un astfel de act de clementa, care va gratia sau amnistia anumite fapte ... cred ca nu e nimic rau", a incercat el sa argumenteze.

Citeste si:
Iohannis, către șefii spitalelor: Evitați panica și protejați medicii!
Iohannis, către șefii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Dan Barna cere amânarea alegerilor locale
Setari Cookie-uri