Minstrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, condamna “populismul ieftin si desantat” practicat de actuala clasa politica si isi cheama colegii sa lase deoparte “orice interese individuale sau de grup” pentru a “arata Europei aceeasi Romanie unita in cuget si-n simtire la fel ca acum 100 de ani”. In plus, promite romanilor plecati in straintatate “argumente economice” pentru revenirea in Romania, asta dupa ce cu doar o luna in urma ii ameninta cu prigonirea prin intreaga Europa.

Peste 200.000 de romani au plecat din tara doar in 2017, primul an de guvernare al actualei coalitii, care a debutat cu celebrul atac asupra Justitiei (Ordonanta 13) si puternice proteste de strada.

In 2018, exodul a continuat, insa nu sunt inca date oficiale referitoare la dimensiunea acestuia. In acest context, guvernantii s-au trezit in fata unei probleme care nu are legatura nici cu copiii ramasi acasa in suferinta de dorul parintilor, nici cu batranii abandonati ci cu visteria statului: pleaca cei mai productivi romani, cei care aduc cele mai multe taxe la stat!

Si acum, cauta solutii, de la constrangeri la ademeniri. Ministrul Finatelor propunea, in urma cu o luna, limitarea dreptului de munca pentru romanii care sunt plecati din tara in statele europene la 5 ani, fapt care i-a atras un urias val de critici. Acum indulceste tonul si promite “argumente economice” pentru revenirea in tara.

“Vad cu regret ca in Europa statelor unite in diversitate, Romania centenarului este o Romanie divizata, impartita in doua, in bun sau rau, in alb sau negru, in cei ramasi acasa si cei plecati afara. Pentru acestia din urma in special, dincolo de mesajele personale care, nu intotdeauna au fost corect intelese sau a caror prezentare imi asum a nu fi fost cea mai potrivit aleasa, vreau sa cred ca viitorul nu foarte indepartat va oferi sansa reintregirii familiilor si argumentele economice pentru reintoarcerea acestora acasa, in Romania”, scrie Teodorovici intr-o postare pe Facebook.

Mai mult, ministrul sustine ca “mediul de afaceri din Romania trebuie sprijinit, ca antreprenorii romani este normal sa beneficieze de aceleasi conditii, precum cei europeni, pentru inceperea si dezvoltarea unei afaceri si pentru a promova interesele economice si financiare ale Romaniei unite in interiorul Europei unite”, la foarte scurt timp dupa adoptarea Ordonantei mamut care introduce, chiar din aceasta luna, taxe sufocante pentru firme.

“In special noi, clasa politica actuala, avem sansa ca, incepand chiar din primul an al noului secol de existenta a Romaniei unite, sa gasim puterea de a renunta la populismul ieftin si adesea desantat, sa nu mai lasam loc mizelor politice de conjunctura, sa dovedim ca interesul major al Romaniei si al romanilor primeaza si ca, indiferent de partidul caruia ii apartinem – PSD, PNL, USR, MP, ALDE, UDMR, alte partide parlamentare sau nu – putem gasi maturitatea si intelepciunea politica de a lucra impreuna pentru a pune in practica cele mai potrivite solutii, exclusiv in interesul celor carora le datoram chiar functiile in care ne aflam”, mai scrie Eugen Teodorovici.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri