Presedintele PSD, prim-ministrul Viorica Dancila, a declarat sambata, imediat dupa ce a fost desemnata candidat al partidului la alegerile prezidentiale, ca va lupta "cu toate puterile" pentru combaterea traficului de persoane, a violentei domestice si a abuzurilor asupra copiilor.

"Vreau pentru tara mea siguranta, ordine si lege pentru fiecare roman. Vreau o Romanie in care nimeni nu trebuie sa se teama. Domnia legii si garantarea sigurantei fiecarui roman sunt prioritati imediate pentru o societate stabila si functionala. Am pornit o lupta impotriva criminalitatii si nu ma voi opri. Am promis pedepse drastice pentru criminali, violatori si pedofili si asta voi face! Am promis o reforma a Ministerului Afacerilor Interne, care deja se intampla si care se va incheia abia atunci cand nimanui nu-i va mai fi teama pentru el si ai lui. Am o grija deosebita pentru siguranta femeilor si a copiilor si o sa ma lupt cu toate puterile pentru combaterea traficului de persoane, a violentei domestice, a abuzului asupra copiilor. Ma voi lupta pentru o Romanie sigura, in care cei vulnerabili sa nu devina victime din cauza vulnerabilitatii sistemului. Viziunea mea este aceea a unei Romanii in care siguranta primeaza si legea este inasprita pentru orice act care pune in pericol vietile oamenilor", a precizat Viorica Dancila, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca reformele in sistemele de sanatate si invatamant trebuie sustinute. In acest sens, premierul a subliniat ca este nevoie de servicii medicale de calitate, atat la sate, cat si la orase, si e necesar "un act educational modern, capabil sa dea Romaniei" generatii de tineri profesionisti.

"Reforma in sanatate a inceput prin numeroasele proiecte de investitii pentru dotarea spitalelor cu aparatura performanta si cresterea salariilor personalului medical. Vreau ca medicii sa ramana in tara. Vreau un act medical de calitate pentru toti. Vreau sa stiu ca romanii se pot trata aici in tara, ca sunt respectati si ingrijiti. Voi da substanta reformei in educatie. Am inceput prin cresterea salariilor profesorilor, am construit crese si gradinite noi, am modernizat unitati de invatamant, am adus fonduri europene pentru cresterea calitatii invatamantului superior. Am dezvoltat invatamantul dual si am derulat proiecte cu finantare nationala si europeana pentru elevii aflati in situatii dificile, insa avem nevoie de o modernizare autentica, stabilitate in sistem si intreruperea ciclului nesfarsit de reforme si viziuni. In Romania educatia trebuie sa faca saltul spre un sistem modern, o viziune pe termen lung si un program coerent", a precizat prim-ministrul.

Potrivit premierului, o crestere economica "nu are sens" daca nu aduce bunastare pentru toti - sunt necesare mai multe locuri de munca, salarii mai bune, sprijin pentru categoriile defavorizate, precum si o strategie de incluziune sociala.

"Guvernul pe care il conduc a creat sute de mii de noi locuri de munca, a crescut constant pensiile si continua sa le creasca de la 1 septembrie. A crescut salariul minim, indemnizatiile pentru mame si copii si pentru persoanele cu dizabilitati. Am majorat subventiile pentru reintegrarea pe piata muncii a somerilor, iar somajul este acum la un minim istoric. Am crescut salariile profesorilor, ale medicilor, ale constructorilor si am implementat programele nationale de dezvoltare locala pentru comunitati. Am sustinut antreprenoriatul si turismul. Am facut mai bine pentru toate categoriile. Nu perfect, nu deodata, dar am convingerea ca am facut bine oamenilor. Trebuie sa luptam pentru o Romanie in care nimeni nu este lasat in urma", a sustinut Viorica Dancila.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri