Presedintele tarii a anuntat intr-o conferinta de presa ca refuza sa accepte propunerile de ministri interimari inaintate de catre PSD, descriind modul de guvernare al partidului condus de Viorica Dancila ca fiind un joc politic meschin, partid pe care il trimite sa rezolve "criza politica" in Parlament.

"Criza in care ne aflam este generata de PSD printr-un comportament iresponsabil fata de guvernarea Romaniei. Aceasta criza de care sunt vinovati cei din PSD si toti aliatii din ultimii ani, tinde sa acutizeze si sa aiba consecinte din ce in ce mai grave care vor fi resimtite de toti cetatenii. Conflictele din coalitia de guvernare, disperarea PSD de a ramane la putere, luptele interne si targuieli pe functii nu au nicio legatura cu agenda reala a romanilor. Eu nu girez sub nicio forma un astfel de joc politic meschin, ca atare resping categoric propunerile inaintate pentru ministri interimari", a anuntat Iohannis, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Presedintele tarii a adaugat faptul ca Guvernul nu mai are legimitate politica si asta explica "frica Vioricai Dancila de a se prezenta in fata legislativului", avertizand ca solutia nu este cea de a prelungi criza prin tot felul de carpeli, ci de a transa in parlament problema.

Citeste si:
New York Times: Destul! Romanii resping anii de scandal si haos
New York Times: Destul!...

"Este ridicol sa spui ca nu esti lasat sa guvernezi, cand un bilant arata ca ai schimbat 3 guverne si 80 de ministri. Cifre incredibile care arata cata instabilitate si cate probleme poate genera schimbarea unui ministru. Insa, lucrurile nu s-au oprit aici, la cei 80 de ministri schimbati se adauga si un numar de 35 de solicitari de remaniere sau demisii care la randul lor numai stabilitate sau normalitate nu putem spune ca genereaza", adauga Iohannis.

In incheiere, presedintele a somat PSD sa puna rapid capat acestei crize politice care se poate transforma intr-o criza cu efecte directe asupra cetatenilor, ce ar putea aduce Romania intr-un blocaj privind plata salariilor si pensiilor.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi dupa amiaza, ca Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala in legatura cu refuzul Presedintelui Iohannis a numi ministrii interimari propusi de PSD.

Prim-ministrul il acuza pe seful statului ca blocheaza activitatea Executivului: „Am sa va dau un singur exemplu. Trebuia sa avem sedinta de guvern. Trebuia sa avem pe agenda sedintei de guvern o ordonanta de urgenta prin care prelungeam termenul de inscriere in registrul electoral al romanilor din diaspora, pentru votul prin corespondenta. Nu am putut realiza acest lucru. Sunt foarte multe obiective care nu mai pot astepta. Aceasta blocare a insemnat ca tot ceea ce aveam pe ordinea de zi trebuie dus saptamana viitoare”.

Citeste si:
Campania prezidentiala reflecta perfect candidatii pentru Cotroceni
OPINIE Campania...

Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Evenimente care au marcat diplomatia romaneasca in 2019