Presedintele Klaus Iohannis ar putea anunta astazi premierul desemnat sa formeze un nou guvern dupa ce Cabinetul Dancila a fost demis, saptamana trecuta, prin motiune de cenzura.

Potrivit unor surse oficiale, seful statului va avea, in aceeasi zi, consultari cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, cu presedintele USR, Dan Barna, si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

Vinerea trecuta, Klaus Iohannis a avut o alta runda de intalniri cu reprezentantii partidelor si formatiunilor parlamentare. De la aceste consultari au lipsit social-democratii.

Seful statului afirma atunci ca in aceasta saptamana va avea discutii cu reprezentantii partidelor "intr-o formula mai restransa, pentru a clarifica ce trebuie facut si de ce trebuie facut".

"Vreau sa stie toata lumea ca intentionez sa fac repede o desemnare. Cel tarziu marti, voi desemna un prim-ministru care va veni in Parlament cu o propunere de guvern. Contextul desemnarii sa fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna pesedisti pentru guvernare", preciza seful statului vineri.

Iohannis declara ca este nevoie de un guvern de tranzitie, adaugand ca prefera unul politic, context in care, adauga el, se contureaza posibilitatea constituirii unui cabinet in jurul PNL.

Luni, presedintele Iohannis s-a intalnit cu presedintele Pro Romania, Victor Ponta, si cu presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, conform declaratiilor acestora. De asemenea, potrivit unor surse, seful statului a avut consultari cu presedintele PMP, Eugen Tomac, si cu reprezentantii minoritatilor nationale.

Parlamentarii PSD nu vor da votul de investitura pentru noul guvern, decizia fiind luata in unanimitate in cadrul sedintei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democratilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri