Dan Barna a declarat duminica, la Iasi, ca Alianta USR PLUS isi doreste sa guverneze pentru a face reforme, nu pentru "poza". Dan Barna a spus ca a purtat discutii cu premierul desemnat, Ludovic Orban, in cadrul carora acesta a fost deschis la propunerile USR privind alegerea primarilor din doua tururi, recursul compensatoriu, fara penali in functii publice si desemnarea comisarului european.

"Am avut ieri o intalnire si discutii cu delegatia PNL si cu premierul desemnat, in care am prezentat elementele si obiectivele pe care USR le vede a fi solutionate in Parlament acum, tocmai ca un mesaj ca exista majoritate. (...) Premierul a fost deschis la aceste obiective. O sa vedem luni si marti daca vom reusi si premierul s-a angajat sa depuna toate diligentele sa puna pe ordinea de zi si fara penali in functii publice, si primari in doua tururi, prin decizia liderilor grupurilor parlamentare, astfel incat sa ajungem la vot. Eu sunt optimist ca in cazul initiativei fara penali in functiile publice, tocmai pentru ca e campanie electorala, va fi greu, mai ales pentru PSD, sa voteze impotriva, atunci ar fi inca o data evident ca este un partid care vrea sa protejeze condamnatii", a sustinut liderul USR, potrivit Agerpres.

El a precizat ca marti dupa-amiaza va avea o noua intalnire cu premierul desemnat.

"Suntem in discutii pe modalitatea de sustinere a Cabinetului minoritar care trebuie sa aiba ca obiectiv sa ajungem cat mai repede la anticipate. Asta a spus si presedintele in mesajul sau ca numeste un Guvern de tranzitie. Nu vreau sa repetam ca tara aceeasi greseala pe care Romania a mai facut-o deja de trei ori. Adica PSD guverneaza trei ani, pleaca si vine un Guvern care repara lucrurile, devine nepopular si apoi se intoarce PSD. Jocul acesta politicianist in care gasim solutii cu majoritati de carpeala doar pentru un lucru sau altul pentru a da vant in panze PSD si a le da timp sa se puna pe picioare si a ne trezi la anul cu o guvernare PSD este un lucru pe care nu-l sustinem", a declarat liderul USR.

El a adaugat ca, atat timp nu exista o majoritate prin care sa se faca reforme, "nu exista nicio justificare morala si logica, tocmai ar fi oportunism sa intri intr-o guvernare despre care stii precis ca n-are niciun suport parlamentar. (...) Alianta USR PLUS vrea sa guverneze pentru a face reforme, nu pentru a fi prezenti in poza", a spus Dan Barna.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri