Daniel Constantin, primvicepresedinte Pro Romania, a declarat ca va demisiona din partid, dupa conflictul iscat in urma celor sapte parlamentari care au votat Guvernul Orban. In plus, el a declarat ca nu exclude sa treaca la PNL, dar nici formarea unui nou partid, scrie Digi24.

Biroul Executiv al Pro Romania a decis, luni, ca deputatii care au actionat in afara deciziilor luate in interiorul partidului si au votat pentru investirea Guvernului Orban sa fie revocati din functiile de coordonatori judeteni si sa li se retraga sprijinul politic pentru toate functiile pe care le detin in cadrul Parlamentului, scrie Agerpres.

Luni, sapte parlamentari Pro Romania au votat pentru investirea Guvernului Orban. Acestia sunt: Sorin Cimpeanu, Daniel Constantin - prim-vicepresedinti ai partidului, Mircea Banias si Emilia Meirosu - vicepresedinti, precum si Georgian Pop, Damian Florea si Liviu Balint. Daniel Constantin detine si functia de secretar al Camerei Deputatilor, in timp ce Sorin Cimpeanu este presedinte al Comisiei pentru invatamant.

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, a anuntat luni ca se desparte de colegii care au votat Guvernul Orban, iar partidul ramane in Opozitie.

"Pro Romania NU a sustinut acest Guvern (cei cativa fosti colegi care au votat au decis azi sa mearga alaturi de PNL impotriva deciziei pe care am luat-o impreuna - motiv pentru care azi ne despartim si mergem mai departe fara ei)", a scris Ponta, pe Facebook.

Despre acest comunicat, Daniel Constantin a spus ca este „irelevant”. „Am vazut si eu comunicatul, dar e un gest irelevant. In biroul executiv sunt 5 membri, dintre care 2 suntem deja suspendati, eu si Sorin Cimpeanu, ceilalti 3 nu vreau sa ii pun intr-o situatie delicata. Ieri, intr-o discutie cu Victor Ponta i-am spus ca nu vreau sa pun partidul intr-o situatie delicata. Daca el considera ca trebuie sa ne strangem mana si sa mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie sa faca alte gesturi. Ca atare, in prima sedinta imi voi prezenta demisia ca un gest de onoare si de asumare a lucrului pe care l-am facut, pe care il consider corect politic si pentru tara”, a spus Daniel Constantin, la Digi24.

Intrebat daca demisioneaza toti cei care au votat Guvernul Orban, el a raspuns: „Eu cred ca mai multi vor face acest gest. Nu pot vorbi in numele lor (...) Scopul a fost acela de a da tarii un guvern.”

„In trecut s-a spus ca vrem sa construim Romania dupa alte principii, nu ca la PSD, fiecare isi poate exprima ce crede. S-a luat aceasta decizie, nu vreau sa atrag partidul intr-un circ public. Nu vreau sa spun lucuri rele despre Victor Ponta. Imi asum acest gest. Imi voi da demisia din calitatea de membru de partid dar si din functia pe care o am la nivelul Parlamentului, cu prima ocazie”, a mai spus el.

Daniel Constantin a enumerat o parte dintre motivele pentru care i-a acordat increderea Guvernului Orban, cum ar fi formarea bugetului pentru anul 2020, si a subliniat ca Victor Ponta stia inca de saptamana trecuta ca sunt opinii diferite in partid cu privire la sustinerea cabinetului liberal: „Am vorbit si ieri, cu jumatate de ora inainte sa intru in sala. Atunci mi-a comunicat ca nu mai putem continua impreuna”.

Intrebat daca va merge la PNL, el a raspuns ca „nu m-a animat acest lucru niciodata”, facand referire la informatii conform carora ar sustine guvernul PNL pentru un o functie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri