Presedintele USR, Dan Barna, a declarat marti ca, in urma rezultatului ''sub obiectiv'' obtinut la alegerile prezidentiale, va cere un vot de incredere membrilor partidului, iar, daca nu il va primi, va face un pas in spate, potrivit Agerpres.

Update ora 15:10:

"Voi cere un vot de incredere membrilor partidului si e foarte normal sa ma intorc la membri, asa functioneaza democratia in USR. Eu nu imi dau demisia in momentul acesta, voi cere un vot de incredere membrilor. Colegii mei vor decide, asa am facut de fiecare data cand a fost un moment mai delicat in partid. (...) Ne doream mai mult, fara indoiala. Se putea mai mult? E greu de spus in contextul politic si in contextul actiunilor si pozitiei presedintelui Iohannis care a dat jos un guvern, deci avea o perceptie foarte buna in opinia publica. Dincolo de asta, da, e un rezultat sub obiectiv, o sa cer un vot de incredere colegilor. Daca voi primi acest vot de incredere, mergem mai departe spre locale, este primul esec si mi s-ar parea o lasitate sa imi dau demisia pentru un rezultat care de fapt, in contextul dat, poate fi privit din doua perspective. Daca nu voi primi votul de incredere al colegilor mei din partid evident ca voi face un pas in spate. E foarte simplu", a spus Barna, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

Stire initiala:

Mai multi lideri ai partidului, printre care Cosette Chichirau, Tudor Benga si Cristian Ghica i-au cerut, luni seara, demisia lui Dan Barna din functia de presedinte al USR. Cei care i-au cerut demisia lui Barna au criticat si echipa de campanie care s-a ocupat de alegerile prezidentiale pentru strategia care a dus candidatul USR-PLUS la un scor mult mai mic decat cel obtinut de alianta la alegerile europarlamentare, potrivit Digi24.ro.

„Stabilim zilele acestea cand va avea loc consultarea interna. A spus ca va cere votul de incredere al tuturor membrilor. Probabil va fi un vot online”, au declarat surse din partid.

Barna s-a aparat si a mentionat ca partidul este cel care trebuie sa decida daca isi continua sau nu mandatul obtinut la Congresul din luna septembrie.

Joi va avea loc o sedinta a Biroului National in care se va stabili procedura prin care Dan Barna ar urma sa isi puna mandatul pe masa.

Sursa foto: Facebook Dan Barna

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri