Un sondaj de opinie realizat la sfârșitul lunii noiembrie arată că PSD conduce în topul intenției de vot la alegerile parlamentare - dar realizarea unei majorități împreună cu PNL ar putea să nu mai fie o certitudine.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, iar datele au fost culese în perioada 20-27 noiembrie 2023.

În ce privește participarea la vot la alegerile parlamentare, în jur o treime dintre respondenți nu vor trece pe la urne. Mai precis, potrivit INSCOP, pe o scară de la 1 la 10, în care 1 înseamnă că ”sigur nu” voi merge la vot și 10 ”sigur da” voi merge la vot, 20,5% dintre români au ales 1, 2,5% au ales 2, 2% au ales 3, 0,9% au ales 4, 7,4% au ales 5, 1,9% au ales 6, 4,6% au ales 7. 6,7% indică 8, 4,5% 9 și 48% indică 10. 1,1% reprezintă procentul non-răspunsurilor.

Raportat la cei care au exprimat preferința pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (65,2% din total eșantion), 30,2% dintre români ar vota cu PSD, 20,1% cu PNL, iar cu AUR 19,5%. Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obține 5,2% dintre opțiunile de vot. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care și-au exprimat o opțiune de vot, iar pentru Pro România 2%. 1,9% dintre cei intervievați își exprimă opțiunea de vot pentru Partidul Verde, 1,3% pentru PMP, 0,7% pentru PUSL, 0,6% pentru Forța Dreptei și 0,3% pentru REPER. 1,3% dintre respondenți își exprimă preferința pentru alt partid.

De asemenea, 25,1% cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 66,7% sunt pesimiști în legătură cu viitorul țării. 8,2% reprezintă procentul non-răspunsurilor. Manifestă optimism în ceea ce privește direcția în care se îndreaptă lucrurile în România mai ales tinerii până în 30 de ani, persoanele cu studii superioare, cu venituri ridicate și foarte ridicate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri