Parlamentarii PNL Alina Gorghiu, Daniel Fenechiu si Florin Roman au depus un proiect de lege pentru ca votarea sa se desfasoare pe parcursul a trei zile în diaspora si la alegerile parlamentare, pe modelul de la alegerile prezidentiale de anul trecut.

„PNL propune vot de vineri si la Parlament! Pentru ca ne pasa de milioanele de romani din Diaspora si de drepturile lor electorale. Si pentru ca anul 2020 are sansa, cu guvernarea PNL, sa devina emblematic pentru cum Romania se îngrijeste de cetaţenii sai, oriunde acestia se afla. Sunt argumentele solide care au stat la baza celei mai recente iniţiative legislative initiata împreuna cu doi colegi parlamentari, Daniel Fenechiu si Florin Roman. Concret, propunem extinderea masurilor legislative pentru buna organizare a alegerilor în diaspora luate la alegerile pentru Presedintele Romaniei în anul 2019 si la alegerile parlamentare. Doar asa se pune capat unei lungi perioade de umilinte la scrutinele pentru romanii cu drept de vot din strainatate”, a scris Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit proiectului, romanii din diaspora ar putea vota si la alegerile parlamentare timp de trei zile – vineri între orele 12.00 si 21.00 si sambata si duminica între orele 7.00 si 21.00.

De asemenea, alegatorii care la ora 21.00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand în afara sediului sectiei de votare pentru a intra în localul de vot pot sa îsi exercite dreptul de vot pana la ora 24.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri