Autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, ar putea fi exceptate de la plata taxelor şi de la obţinerea autorizaţiilor de circulaţie.

Un proiect de hotărâre în acest sens, iniţiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL), va fi dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, conform Agerpres.ro.

Conform referatului de aprobare, dinamica dezvoltării imobiliare din Capitală impune o atentă supraveghere a traficului autovehiculelor a căror masă maximă depăşeşte cinci tone. Totodată, este vizată încurajarea folosirii unor autovehicule nepoluante.

Astfel, Direcţia Transporturi propune modificarea hotărârii de Consiliu General nr. 134 din august 2004, adăugând prevederi privind exceptarea de la plata taxelor şi de la obţinerea autorizaţiilor de circulaţie a autovehiculelor ce depăşesc cinci tone, care au propulsie electrică, precum şi privind extinderea atribuţiilor de control către Poliţiile Locale de sector şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, pentru a înlesni eforturile depuse de către Poliţia Capitalei - Brigada Rutieră.

Conform hotărârii, pentru a beneficia de dreptul de circulaţia fără autorizaţie pe întreg teritoriul Municipiului Bucureşti, posesorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de cinci tone, având propulsie electrică, au obligaţia de a solicita de la Direcţia Transporturi - Serviciul Autorizări Auto emiterea avizului de circulaţie. Cererea pentru emiterea avizului va fi însoţită de certificatul de înmatriculare şi de cartea de identitate a autovehiculului pentru care solicită avizul. Avizul va avea o valabilitate de 12 luni de la data emiterii.

De asemenea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 4.000 la 5.000 de lei următoarele fapte:

- conducerea unui autovehicul în zonele de restricţie, fără a poseda autorizaţia de circulaţie, sau cu autorizaţie nevalabilă pentru perioada de timp, intervalul ora, tonajul, zona, traseul sau categoria respectivă;
- conducerea unui autovehicul a cărui masă totală cântărită depăşeşte masa totală maximă autorizată;
- refuzul conducătorului auto de a supune autovehiculul operaţiunilor de cântărire solicitate de agenţii constatatori.

În situaţia în care contravenientul a fost sancţionat de trei ori în interval de un an, se aplică deţinătorului, complementar, sancţiunea pierderii dreptului de a circula cu acesta în zonele restricţionate.

Sursa foto: UDR Ovidiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri