Alexandra Georgiana Văcaru este noul prefect al Bucureștiului, s-a hotărât în ședința de guvern de miercuri seară. Absolventă de Drept și Relații Internaționale, cu un master la Paris, ea a ocupat mai multe poziții în aparatul guvernamental în ultimii ani. Văcaru a fost propunerea PNL pentru această poziție, scrie HotNews.ro.

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și este licențiată în Relații internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

De asemenea, are un master in drept european la Universitatea II Pantheon. A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În ultimii trei ani a activat ca referent la Tribunalul Uniunii Europene, apoi ca Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic - Contencios. Din august 2021 a fost Șef serviciu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării - Serviciul Juridic.

Conform declarație de avere din 2018, Vacaru deține 3 apartamente, două în București și unul în Iași și 5 terenuri agricole. În perioada în care a fost inspector de Concurență, aceasta câștiga 67.000 de lei pe an.

Sursa foto: Alexandra Vacaru/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri