Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a acuzat PSD şi PNL că "salvează pensiile speciale cu mâna Curţii Constituţionale" şi a solicitat convocarea Parlamentului, în perioada 7 august - 1 septembrie, în sesiune extraordinară, pentru a fi rediscutată, de urgenţă, legea declarată neconstituţională de CCR.

"Republica specialilor. La asta asistăm zilele acestea. Vor să bage mâna în buzunarul cetăţenilor, al firmelor, al mediului privat, al antreprenorilor, al celor care desfăşoară activităţi independente, al tuturor contribuabililor pentru a finanţa stilul de viaţă al specialilor. Am aflat astăzi de la Curtea Constituţională că pensiile speciale ale magistraţilor trebuie să rămână. Nu e nicio surpriză. Preşedintele CCR, Marian Enache, este un pesedist de frunte, fostă mână dreaptă a lui Ion Iliescu, şi, practic, domnul Ciolacu de la Guvern a servit această falsă desfiinţare a pensiilor speciale - aşa cum USR a avertizat - numai ca CCR să o întoarcă repede în Parlament", a declarat Drulă, conform unui comunicat al USR transmis Agerpres.

Potrivit USR, un prim efect al reîntoarcerii în Parlament a Legii privind pensiile speciale îl reprezintă "blocarea" fondurilor din PNRR.

"Pentru a acoperi cheltuielile în creştere cu specialii, PSD şi PNL se pregătesc să îngroape economia românească şi să-i afunde pe români şi mai tare în sărăcie", a transmis USR.

În opinia lui Drulă, premierul Marcel Ciolacu nu taie nicio cheltuială. "La Guvern, domnul Ciolacu lansează perdele de fum. Chipurile, taie cheltuieli. Nu taie nicio cheltuială, totul rămâne aşa cum a fost. Să luăm reducerea cu 20% a numărului de secretari de stat. Sunt cei 20% de secretari de stat în plus pe care i-au adus chiar ei. Şi, pentru că UDMR a fost scoasă de la guvernare, rămân nişte posturi vacante. Să luăm şi desfiinţarea unor sute de mii de posturi vacante. Păi, alea nu ne costă, dacă sunt vacante. De fapt, nu se taie nimic sau aproape nimic pe partea de cheltuieli", a mai afirmat Drulă.

Liderul USR a adăugat că PSD şi PNL introduc "noi impozite, taxe şi dări peste noapte". "Consumă toţi banii pe care-i iau de la cetăţeni şi mediul privat, iar când îi termină nu le trece nici prin cap să strângă cureaua, să se uite unde au greşit, să facă reforme, să reducă cheltuielile, risipa şi jaful de la stat. Singura idee obsesivă a PSD - susţinut de PNL, un partid fals liberal - este să crească taxele, să ia mai mulţi bani şi să distrugă economia. Ne vom opune cu toată forţa în Parlament, în stradă şi vom merge anul viitor la alegeri cu un mesaj că România are nevoie de politici care să stimuleze economia, de bună cheltuire a banului public, de cumpătare, de oprire a jafului, de politici cu adevărat de dreapta", a susţinut Cătălin Drulă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri