Consiliul Naţional al Partidului Forţa Dreptei a decis să declanşeze demersurile pentru constituirea polului de centru-dreapta, preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, fiind mandatat să stabilească, de comun acord cu preşedinţii USR şi PMP, iniţierea oficială a discuţiilor pentru constituirea unei alianţe în perspectiva alegerilor care vor avea loc anul viitor, transmite Agerpres.

"Consiliul Naţional al Forţa Dreptei a hotărât, în contextul falimentului guvernamental evident patronat de PSD - PNL, coaliţia trădării românilor, să declanşeze demersurile absolut necesare pentru constituirea polului de centru-dreapta, alternativa politică de care România are nevoie. În cadrul reuniunii Consiliului Naţional desfăşurate luni la Bucureşti, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a fost mandatat să stabilească, de comun acord cu preşedintele USR şi preşedintele PMP, iniţierea oficială a discuţiilor pentru constituirea alianţei de centru-dreapta în perspectiva alegerilor care vor avea loc în anul electoral 2024", se arată într-un comunicat al Partidului Forţa Dreptei transmis marţi.

Consiliul Naţional a validat şi componenţa echipei desemnate de Biroul Politic Naţional pentru a purta discuţii aprofundate cu toţi posibilii parteneri pentru constituirea alianţei de centru-dreapta.

"Forţa Dreptei îşi exprimă deplina încredere că o construcţie politică de centru-dreapta, alături de formaţiunile politice democratice din Opoziţie, va antrena energiile pozitive din societate şi va determina alăturarea în acest proiect politic şi a celor mai importanţi actori din societatea civilă, din mediul de afaceri şi din structurile asociative care reprezintă cetăţenii activi din România", se mai arată în comunicat.

În vara acestui an, inclusiv Nicușor Dan gira, de altfel, o astfel de construcție politică.

"În perspectiva unui an electoral foarte intens cred că este datoria fiecăruia dintre noi să luptăm pentru ca următorii patru ani din viaţa României să nu încapă pe mâna PSD-ului. Aşa cum printr-o mişcare foarte dificilă la momentul acela, dar corectă între partidele de dreapta am avut succesul din 2020 în Bucureşti, sunt optimist pentru succesul dreptei în alegerile care urmează în 2024", declara Nicuşor Dan la momentul respectiv.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri