Guvernul va aloca, după ședința de guvern din 21 decembrie, noi fonduri către administraţia locală, aproape 300 de milioane de lei, mare parte fiind pentru finanţarea cheltuielilor legale de instituţiile de cultură gestionate local, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

"Aşa cum făcut în ultimele şedinţe, alocăm şi astăzi fonduri către administraţia publică locală. Sunt aproape 300 de milioane de lei, cea mai mare parte fiind pentru finanţarea cheltuielilor legale de instituţiile de cultură gestionate local. E vorba despre filarmonici, teatre şi opere. Acest guvern va fi întotdeauna un partener loial al administraţiei publice locale şi va încerca să repună cultura la locul cuvenit în societate", a declarat Marcel Ciolacu, joi, în şedinţa de guvern.

Cum rezolvă executivul o parte din problemele pensionarilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat de asemenea, în şedinţa de Guvern, extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, prin creşterea numărului celor care vor beneficia de această facilitate. Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi un proiect pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari.

"Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creştem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale, iar în 2024 am majorat bugetul Sănătăţii cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern", a spus Ciolacu.

"Mă bucur, în primul rând, că avem bugetul pe 2024 votat de Parlament cu aproape 300 de voturi, deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor. Dacă scandalul din Parlament este preţul pe care ar trebui să-l plătesc eu, ca premier, pentru ca pensionarii să-şi primească la timp în ianuarie pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare. Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie. Iar acest buget oferă garanţia că vom continua în acelaşi ritm şantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascălii, că vom avea medicamente şi servicii medicale mai bune", a spus Ciolacu.

Declaraţia premierului vine după ce, marţi seara, parlamentari de la AUR şi de la USR au protestat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care a fost dezbătut proiectul bugetului de stat pe anul 2024, în timpul discursului lui Marcel Ciolacu. Prim-ministrul şi-a susţinut cu greu discursul. Pe parcursul lui, Marcel Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre preşedinţii de şedinţă, dar protestele din jurul tribunei au continuat. Parlamentarii USR au afişat cuburi din carton galbene şi roşii cu mesaje precum "Taxe noi", "Buget record pentru speciali".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri