România este o poveste economică de succes, iar oraşul Cluj este, într-un fel, Silicon Valley-ul Europei, a declarat, la Bucureşti, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, în timp ce preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor (CoR), Olgierd Geblewicz, a spus că, în viitorul său mandat, PPE va pune satele, oraşele şi regiunile în centrul Europei, conform Agerpres.

Cei doi au participat la o conferinţă de presă comună alături de eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan şi primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, după o întâlnire comună a Grupului PPE din Parlamentul European şi a Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, înaintea începerii Congresului PPE de miercuri şi joi de la Bucureşti.

"Avem cel mai mare grup din Parlamentul European şi din Comitetul Regiunilor. Suntem puternici la nivel local şi la nivel european. Şi facem asta ca o echipă, prin eforturi comune", a spus Weber.

"În România, văd o poveste de succes. Când conduci prin Bucureşti, se vede evoluţia pozitivă din ultimii ani şi din ultimele decenii (...) România este o ţară de succes din punct de vedere economic. Veniturile cresc, viaţa de zi cu zi e tot mai bună", a mai spus Weber.

El a salutat prezenţa la reuniune şi la conferinţă a lui Emil Boc, primarul unui oraş, Cluj, care "este, într-un fel, Silicon Valley-ul Europei".

"Ne aşteaptă chestiuni serioase. Războiul, menţinerea păcii, un element cheie pentru noi, în Europa, de aceea suntem aproape de cetăţenii noştri din Republica Moldova şi Ucraina", a afirmat politicianul german.

"Vrem să menţinem societăţile noastre europene unite. Avem nevoie de prosperitate, trebuie să construim punţi între oraşe şi zonele rurale", iar asta este ceea ce face PPE, a subliniat Weber.

La rândul său, polonezul Olgierd Geblewicz, preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, a spus că "PPE este unic pentru că este singurul partid european care îi tratează serios pe liderii locali şi regionali".

"În Europa există 300 de regiuni şi aproape 90.000 de municipalităţi. În marea majoritate dintre ele suntem la putere. De aceea, suntem cel mai puternic grup din Comitetul European al Regiunilor, putem fi valoare adăugată pentru partid în perspectiva alegerilor. Vom participa la campanie, vom sprijini candidaţii pentru Parlamentul European şi viitorul preşedinte (al Comisiei Europene - n.r.)", a spus el.

"În viitorul mandat, vrem să punem satele, oraşe şi regiunile în inima Europei. 70% din legislaţia europeană este implementată la nivel local, în oraşe şi în regiuni", a adăugat Geblewicz.

Sursa foto: Shutterstock / SilvanBachmann

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri