Secțiile de votare sunt deschise în toată Rusia, Vladimir Putin candidând pentru al cincilea mandat în funcție. Votul a avut loc și în părțile ocupate de ruși din patru regiuni ucrainene: Zaporizhzhia, Herson, Donețk și Lugansk. Realegerea liderului de 71 de ani este văzută ca fiind inevitabilă, cei mai mulți critici fiind fie în exil, fie închiși, fie morți.

În primele două zile de vot s-au înregistrat zeci de incidente de vandalism la secțiile de votare, iar mai multe persoane reținute în toată Rusia.

Liderul opoziției, Alexei Navalnîi, a murit subit luna trecută, aflat într-o închisoare din Siberia. Văduva sa, Iulia Navalnaya, a chemat rușii să protesteze formând cozi lungi la secțiile de votare la prânz, notează BBC.

Sursa Video: YouTube/ AFP

În estul îndepărtat al Rusiei, în Vladivostok, Novosibirsk, Omsk, Irkuţk şi alte oraşe siberiene, oamenii au luat parte la "Amiază împotriva lui Putin" la ora prânzului, a relatat echipa lui Navalnîi într-un live transmis pe YouTube, preluat de Agerpres.ro.

Totodată, sute de oameni au stat la coadă la o secţie de votare din Ekaterinburg în Munţii Urali.

Alţi oponenţi ai lui Putin, cum ar fi omul de afaceri rus exilat Mihail Hodorkovski, care locuieşte în Regatul Unit, a făcut apel la oameni să nu le fie frică şi să ia parte la această campanie.

În Rusia, ultimele secţii de votare din exclava Kaliningrad de la Marea Baltică s-au deschis duminică dimineaţa.

Se aşteaptă ca primele rezultate ale alegerilor să fie date publicităţii după închiderea ultimelor secţii de vot din Kaliningrad, în jurul orei locale 19:00 (17:00 GMT).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri