Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a retras principalele atribuţii executive viceprimarului Stelian Bujduveanu (PNL), a informat PMB, conform Agerpres.

"Timp de trei ani, a existat o majoritate de dreapta în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, formată din PNL, USR şi PMP. Acum PNL a decis să formeze o altă majoritate alături de PSD, care nu se mai potriveşte cu poziţia pe care domnul viceprimar PNL o avea. Este ilogic ca viceprimarul să fie simultan şi în opoziţie cu primarul general şi să lucreze în aparatul de specialitate al primarului", a afirmat edilul general Nicuşor Dan conform sursei citate.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a coordonat până în prezent domenii precum transporturile, patrimoniul, relaţia cu Administraţia Străzilor Bucureşti şi Societatea de Transport Bucureşti, atribuţii care au fost preluate de primarul general.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că decizia primarului Capitalei, Nicuşor Dan, de a-i retrage atribuţiile executive viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu este una "absolut copilărească".

"E o decizie absolut copilărească, pe principiul să iau jucăriile cuiva. Primăria Capitalei are nevoie de coerenţă la management, ca atare nu poţi să privezi un viceprimar care este ales în funcţie şi care are atribuţii în conformitate cu legea şi să laşi să nu mai facă nimic. Dacă dumnealui a decis aşa, atunci îi respectăm decizia", a precizat Nicolae Ciucă, întrebat într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului, despre decizia primarului Capitalei.

El a arătat de asemenea că, în cursul zilei de vineri, va fi aprobat bugetul Capitalei.

"Cert este că la nivelul filialei PNL Bucureşti s-a decis ca, împreună cu filiala PSD Bucureşti, să aibă acele amendamente pe proiectul de buget, se analizează acele amendamente, se convoacă vineri o şedinţă a Consiliului Local şi vineri va fi aprobat bugetul. Nu este normal ca cetăţenii din Bucureşti să sufere", a mai spus Ciucă.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri