Dezvoltatorul austriac Immofinanz a avut in mai 2010-ianuarie 2011 venituri din inchirierea celor 16 proiecte imobiliare detinute in Romania de 34,6 milioane de euro, in scadere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului financiar anterior.
In perioada mai 2009-ianuarie 2010, Immofinanz (fostul Immoeast) a inregistrat venituri din chirii de 39,9 milioane de euro.

Cea mai mare parte a veniturilor din perioada analizata, respectiv 21,6 milioane de euro, a fost obtinuta din inchirierea spatiilor celor noua cladiri de birouri din Bucuresti, suma in scadere cu 15,4%, de la 25,5 milioane de euro, potrivit raportului trimestrial al companiei. Cladirile de birouri au o rata de ocupare de 90,5%, potrivit Mediafax.

Din inchirierea celor patru centre comerciale, investitorul a obtinut in primele trei trimestre ale anului financiar 2010/2011, incheiat in ianuarie, aproape zece milioane de euro, fata de incasarile de 12,6 milioane de euro raportate in perioada similara a anului financiar anterior.

Veniturile din inchirierea spatiilor logistice au crescut de la 1,8 milioane de lei la 2,67 milioane de lei.
Immofinanz detine in Romania 49 de proprietati finalizate si in diverse alte stadii ale constructiei evaluate la sfarsitul lunii ianuarie la 889 milioane euro. Dintre acestea doar 16 sunt finalizate, valoarea de piata a acestora fiind la 31 ianuarie 2011 de 615 milioane de euro. Totodata, proiectele din Romania a caror constructie a fost oprita din cauza dificultatilor de pe piata imobiliara au o valoare de 194 milioane de euro.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Armonia Arad, Euromall Galati pe segmentul spatii comerciale, S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri. Compania mai detine trei parcuri logistice.

Immofinanz in perioada analizata venituri de 49,4 milioane de euro in Romania, in scadere cu peste 10% fata de anul financiar anterior. Totodata, Immofinanz a avut in intervalul de referinta o pierdere operationala de peste 18 milioane de euro, fata de un rezultat negativ de aproape 700.000 euro in perioada similara a anului financiar anterior.

Compania, dezvoltator imobiliar focalizat pe Austria si Europa Centrala si de Est, a fuzionat anul trecut cu grupul austriac Immofinanz, din care facea parte.

La nivel global, Immofinanz a avut venituri din chirii de 423,1 milioane de euro in primele trei trimestre ale anului financiar 2010/11, in crestere cu 5,6%. Cea mai mare crestere a veniturilor din chirii s-a inregistrat pe sectorul de retail (24%), rezidential (2,7%) si logistica (8,6%), in timp ce spatiile de birouri au inregistrat un declin de 9,4%.

Venturile totale au crescut cu 4,1%, de la 536,8 milioane euro la 558,6 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri