Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primul trimestru fata de acelasi interval din 2010, cu 4,4% ca serie bruta si cu 4,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Ca serie bruta, in intervalul mentionat, s-au inregistrat reduceri la lucrarile de constructii noi (6,1%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (11,4%), in timp ce la reparatiile capitale volumul a fost cu 22,7% mai mare, se arata in comunicatul INS. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile nerezidentiale cu 0,4%, iar la cele rezidentiale si ingineresti, volumul a coborat cu 13,4%, respectiv cu 3,3%, anunta Mediafax.

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele trei luni din 2011, s-au evidentiat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (9%) si la cele de constructii noi (7,8%), si crestere la lucrarile de reparatii capitale (+18,1%).

Pe obiecte de constructii, s-a consemnat crestere la cladirile nerezidentiale (0,9%) si reduceri la cele rezidentiale si la cele ingineresti, cu 11,1%, respectiv cu 4,6%.

In martie, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii a scazut atat ca serie bruta,cu 2,6%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 1,5%.

Ca serie bruta, lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 5,2%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente si cele de constructii noi au coborat cu 5,7%, respectiv cu 3%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a fost mai mic im martie, fata de aceeasi luna din 2010, cu 29,8% la cladirile rezidentiale si cu 8,6% la cele nerezidentiale. La constructiile ingineresti s-a inregistrat un avans cu 18,1%.

Ca serie ajustata, s-au inregistrat majorari la lucrarile de reparatii capitale (9,4%) si la cele de intretinere si reparatii curente (0,1%). La lucrarile de constructii noi s-a evidentiat o scadere cu 3,5%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut in martie, fata de aceeasi luna din 2010, la constructiile ingineresti cu 18,1%. La cladirile rezidentiale si la cele nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 30,7%, respectiv cu 1,2%.

Comparativ cu februarie, in martie 2011, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 30,2% ca serie bruta, avans evidentiat la lucrari de constructii noi (34,1%), lucrari de intretinere si reparatii curente (29,0%) si lucrari de reparatii capitale (15,1%).

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri