Compania imobiliara Esop va lansa pe piata, din august, o cladire de birouri de un milion de euro in estul capitalei, o zona care ar putea deveni tot mai interesanta pentru investitori in conditiile aglomerarii din centrul Bucurestiului, au declarat marti reprezentantii companiei.
Noua cladire de birouri se incadreaza in categoria B de spatii pentru birouri, are o structura pe inaltime de demisol, parter si trei etaje, se localizeaza in zona Iancului si are o suprafata totala de 650 de metri patrati, din care 500 de metri patrati de spatiu utilizabil, informeaza NewsIn.

Interiorul cladirii nu estes compartimentat, iar aceasta poate fi inchiriata pe suprafete intre 260 si 650 de metri patrati sau achizitionata pentru un milion de euro. Compania poarta deja discutii cu potentiali clienti, dar nu a dorit sa faca public numele acestora.

"Zonele semi-centrale incep sa se bucure atat de atentia investitorilor, cat si de cea a chiriasilor, cu conditia sa aiba bune conexiuni la reteaua de transport public", a declarat senior broker in cadrul companiei, Aura Diaconescu.

In viitor, cele mai multe investitii imobiliare in spatii de birouri se vor orienta catre zonele de periferie a capitalei, sunt de parere specialistii Esop. "La nivelul anului 2005, in Bucuresti se intregistrau 750.000 de metri patrati de spatii de birou, dintre care 64% in zona de limita a orasului, si numai 36% in centru," a aratat Mirela Raicu, marketing manager la compania de consultanta imobiliara Esop.

Compania se asteapta ca spatiile de birouri sa creasca la 920.000 metri patrati in 2006, din care doar 37% in centru, respectiv la 1.220.000 metri patrati in 2007, dintre care doar 31% in centru.

In prezent exista numeroase proiecte de parcuri de afaceri in Bucuresti, care sunt in curs de desfasurare sau in stadiu de elaborare, precum IRIDE Business Center, SEMA Business Center sau Baneasa Business&Technology Park.

Costurile cu chiria pentru spatiile de birouri din Bucuresti au ajuns la 374,7 dolari pe metru patrat pe an, plasand capitala pe locul 63 din 173 intr-un clasament realizat de consultantul imobiliar international CB Richard Ellis in luna mai a acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri