Producatorul de materiale de constructii Prefab (PREH), detinut de omul de afaceri Marian Petre Milut, vrea sa vanda mai multe active, printre care o vila de 12 camere din Jupiter si o statie de alimentare carburanti, suma atrasa urmand sa fie folosita pentru finantarea activitatii curente a firmei.

Activele care vor fi scoase la vanzare sunt un teren de 1,6 hectare din comuna Snagov, judetul Ilfov, plus constructiile edificate pe acesta (statie de alimentare carburanti si depozite), un teren de 4.000 metri patrati si o vila de cazare de 12 camere in localitatea Jupiter, judetul Constanta, precum si un imobil din sectorul 2 din Bucuresti, compus din teren intravilan in suprafata de 166 metri patrati si o constructie parter etaj, cu destinatie birouri, relateaza Mediafax.

Actionarii Prefab au aprobat luni vanzarea respectivelor active, acestea urmand sa fie reevaluate conform prevederilor legale de catre o persoana fizica sau juridica autorizata. Marian Petre Milut, in calitate de presedinte CA, a fost imputernicit sa negocieze conditiile de vanzare pentru fiecare activ in parte si sa stabileasca pretul.

"Principalul motiv pentru care se propune vanzarea activelor il constituie atragerea de surse de finantare a activitatii curente, fara a recurge la alte surse externe. Prin vanzarea activelor in cauza nu se produce o modificare a valorii capitalului social, deoarece valoarea activelor ce are reflectare in capitalul social este inlocuita de pretul obtinut prin vanzarea acestora. Activele enumerate mai sus nu deservesc realizarii obiectului de activitate al societatii, iar mentinerea lor in structura activelor este costisitoare prin cheltuielile de intretinere pe care le genereaza", se arata intr-o nota informativa anexata convocatorului sedintei de luni.

Astfel, prin cedarea respectivelor active compania vizeaza, in principal, cresterea lichiditatii banesti si diminuarea cheltuielor necesare cu functionarea si intretinerea acestora. Veniturile producatorului de materiale de constructii Prefab Bucuresti au scazut cu 10% in primul trimestru din acest an, de la 13,8 milioane lei la 12,4 milioane lei, iar pierderile au avansat la 2,2 milioane lei, de la 1,96 milioane lei in perioada similara din 2013.

Celco, Prefab si Siceram,...
Citeste si: Singurii producatori de zidarie profitabili in criza

Milut detine prin firma Romerica International din Bucuresti 83% din titlurile Prefab. In actionariat se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu aproape 13% din titluri. Actiunile Prefab, listate la BVB, se tranzactionau luni la pretul de 2 lei/ titlu, cotatie la care capitalizarea bursiera a companiei este de 97 milioane lei (aproape 22 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Milut, Prefab: Antreprenorul roman este tratat cu lipsa de respect