Anchor Group ramane fara director general: Razvan Gaita a renuntat la functie

Razvan Gaita a renuntat la functie de director general al Anchor Grup la inceputul lunii august a acestui an, la putin peste un an de la preluarea functiei. Gaita a spus ca a renuntat la sefia dezvoltatorului imobiliar din motive personale, urmand sa inceapa o afacere pe cont propriu. Ca urmare a acestei plecari planurile de modernizare ale celor doua centre comerciale detinute de dezvoltatorul turc in Bucuresti raman incerte.

"Am renuntat din motive personale la conducerea Anchor Grup de la 1 august. Ma voi dedica antreprenoriatului, cel mai probabil imi voi infiinta o firma de consultanta tot in domeniul imobiliar, dar dupa o vacanta binemeritata", a declarat Gaita pentru Mediafax, mentionand ca nu stie cine il va urma la conducerea dezvoltatorului primului mall din Romania.

El a preluat conducerea Anchor Grup, dezvoltatorul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, dupa ce Ali Ergun Ergen, implicat in dezvoltarea celor doua malluri, a renuntat la pozitie pentru a doua oara, dupa ce a anuntat insa planurile companiei de modernizare a celor doua centre comerciale. Dupa plecarea lui Ergen, compania a mai modificare planurile de modernizare anuntate, reducand amploarea. Sub conducerea lui Gaita, compania a inceput lucrarile de renovare a celor doua malluri, investitie de 25 milioane de euro, intr-o incercare de repozitionare a acestora in conditiile in care concurenta s-a amplificat in zonele in care acestea sunt amplasate. Planurile au fost anuntate in anul 2012, sub conducerea lui Ergun Ergen, dar dupa plecarea acestuia acestea au fost modificate, iar investitiile anuntate au fost injumatatite.

Anchor Grup mai detine cladirea de birouri Anchor Plaza, langa centrul comercial Plaza, cu o suprafata de 27.000 metri patrati, din care 1.500 metri patrati nu au chiriasi. In aceeasi zona, compania a construit o parte din structura unei alte cladiri de birouri, care ar putea fi faza trei de dezvoltare a investitiilor din zona Drumul Taberei. Valoarea totala a investitiilor efectuate in Romania pana in prezent de Anchor Grup, detinut de grupul turc Fiba, se ridica la peste 350 milioane euro.

Citeste si:
Apune moda mall-urilor? Centrele comerciale, intre online si offline
Centrele comerciale, intre...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri