Dupa ce au iesit de pe piata romaneasca in urma cu un an si jumatate, britanicii de la Debenhams vor deschide pe 26 martie un department store de 2.800 metri patrati in centrul comercial Bucuresti Mall, dupa o investitie care depaseste 1 milion de euro.

Magazinul se va intinde pe trei etaje si va include colectii de moda, produse de infrumusetare si gama de decoratiuni pentru casa, scrie Mediafax. Spatiul va cuprinde, de asemenea, o zona dedicata galeriei "Designers at Debenhams", in care se vor regasi colectii exclusive semnate de creatori de moda renumiti. O data cu deschiderea magazinului Debenhams vor fi create 70 de locuri de munca.

Noul magazin Debenhams va fi operat in franciza de grupul bulgar MRPI, un jucator cunoscut pentru dezvoltarea de proiecte comerciale importante si proprietati imobiliare. Compania estimeaza ca, in primul an de functionare, magazinul va fi vizitat de peste un milion de persoane. "Este un spatiu perfect pentru un department store ce propune o oferta vasta, un mix unic de colectii de designer si branduri pentru publicul urban", a declarat directorul de vanzari al MRPI, Chris Harper.

In Bucuresti Mall a fost deschis si primul magazin Debenhams in 2007 de catre compania RTC Holding, care detinea franciza la acea vreme. Agentia Mediafax a scris in luna iulie a anului trecut, citand surse imobiliare, despre revenirea retailerului pe piata locala si ca primul magazin ar putea sa fie deschis in Bucuresti Mall din Vitan, la un an dupa ce omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul RTC Holding, a renuntat la franciza.

Debenhams a inchis cele 6 magazine pe care le detinea in Romania, iar retailerul britanic a anuntat o pierdere contabila de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane euro) in urma inchiderii acestora, care functionau in franciza, precizand ca francizorul local "a esuat" in contextul conditiilor "foarte dificile" de pe piata. Octavian Radu acuza atunci scaderea puterii de cumparare in contextul crizei, dublarea suprafetei mall-urilor in perioada 2008-2012 si dezvoltarea agresiva pe piata romaneasca a unor branduri competitive precum Zara si H&M. Reteaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, in 28 tari, si comercializeaza articole si branduri in exclusivitate, sub semnatura unor designeri internationali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri