Programul National de Cadastru va fi lansat saptamana viitoare si va costa 1,2-1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor fi din fonduri europene, iar restul va fi asigurat din veniturile proprii ale Agentiei Nationale de Cadastru, a anuntat, marti, ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea.

"Programul National de Cadastru nu va fi finantat in totalitate din Programul Operational Regional. Cu greu am facut sa facem ca Comisia Europeana sa accepte finantarea din bani europeni a acestui program. Sunt alocate 300 de milioane de euro, iar diferenta de pana la un miliard doua sute, un miliard trei sute de milioane, va fi suportata din veniturile Agentiei Nationale de Cadastru", a spus Dragnea.

El a amintit ca legislatia a fost modificata in sensul in care veniturile pe care agentia le incasa nu mai merg la bugetul de stat, ci raman la dispozitia agentiei cu scopul utilizarii numai pentru finantarea programului. Dragnea si-a exprimat speranta ca Ministerul de Finante va semna proiectul hotararii de guvern, avand in vedere ca in urma discutiilor dintre cele doua ministere au fost lamurite toate aspectele financiare si de angajare a personalului.

"Este un program ultra-necesar ce se va intinde pe 7-8 ani. Vom stabili si modul in care se prioritizeaza localitatile, vrem sa mergem pe principiul cadastrului general, adica atunci cand se ia o unitate administrativ teritoriala se face cadastru complet, nu pe categorii:, extravilan, intravilan", a spus ministrul.

Liviu Dragnea a facut acest anunt in cadrul unui forum pe tema fondurilor europene. In acest context, el a prezentat valoarea finantarii totale a POR in perioada 2014-2020 care, potrivit lui Dragnea, este cu 3.584 milioane de euro mai mare comparativ cu alocarea 2007-2013, respectiv 8.250 milioane de euro.

POR 2014-2020 este structurat pe 12 axe prioritare si va finanta noi tipuri de investitii, cum ar fi: centre de transfer tehnologic, eficienta energetica in cladiri publice, iluminat public, pentru mobilitate urbana, regenerare sociala si economica a comunitatilor marginalizate si a zonelor sarace, crese, gradinite, 3 spitale regionale etc.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri