Centrul comercial Shopping City Suceava, inaugurat de Argo Real Estate in aprilie 2008 in urma unei investitii de 70 de milioane de euro, a inregistrat aproape 35 de milioane de vizitatori in cei zece ani de functionare. Cate milioane de vizitatori au trecut pragul centrului comercial in 2017?

Mall-ul Shopping City Suceava, detinut de Argo Real Estate si administrat de departamentul de Property Management al Cushman & Wakefield Echinox din 2010, cu o suprafata inchiriabila de 46.000 de metri patrati a beneficiat de un mix de chiriasi puternic inca de la deschidere, cand pe totemul de la intrare se regaseau deja sigle ale unor retaileri precum Carrefour, Mobexpert, bauMax (preluat intre timp de Leroy Merlin) sau Media Galaxy.

Ulterior, in 2009, in mall a fost deschis magazinul New Yorker, in 2014 a urmat inaugurarea magazinului Decathlon, iar in ultimii doi ani pe lista de chiriasi ai proiectului au intrat si retaileri precum Sportisimo, Pepco sau TXM.

In 2017, mall-ul Shopping City Suceava a inregistrat peste 4,2 milioane de vizitatori, in crestere cu 6% fata de 2016, in timp ce vanzarile retailerilor au avansat cu 13,5%. La un trafic mediu de 11.500 de persoane pe zi, unul din zece suceveni a trecut zilnic pragul centrului comercial in 2017. Nu mai putin de 83% dintre suceveni viziteaza mall-ul Shopping City Suceava cel putin o data pe saptamana, in timp ce 87% petrec mai mult de 30 de minute la cumparaturi, potrivit celei mai recente analize realizate cu privire la comportamentul de consum.

Shopping City Suceava

“Shopping City Suceava are in prezent un grad de ocupare de 98%, iar de-a lungul timpului a avut in permanenta cel putin 90% din spatii ocupate. In contextul uneia dintre cele mai concurentiale piete de retail din Romania, acest lucru a fost posibil printr-un dialog permanent atat cu chiriasii, cat si cu clientii. Comertul modern a evoluat considerabil in ultima decada, iar proprietarii, impreuna cu administratorii centrelor comerciale, au fost mereu in cautare de variante care sa se adapteze cat mai bine cerintelor cumparatorilor: de la diversificarea ofertei de branduri, pana la activitati care aduc la un loc comunitatea locala”, spune Mihaela Petruescu, Head of Property Management, Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de Property Management al Cushman & Wakefield Echinox gestioneaza un portofoliu de retail cu o suprafata cumulata de peste 130.000 de metri patrati, atat in Bucuresti, cat si in alte orase importante din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri