Isopan Est, unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul productiei de panouri termoizolante de pe piata locala, a lansat recent o noua tehnologie pe acest segment, sub brandul Leaf, care favorizeaza eficienta constructiilor si contribuie la obtinerea mai facila a acreditorilor de tip BREEAM sau LEED. Astfel, potrivit Isopan Est, care a investit 25 de milioane de euro intr-o unitate productie in Popesti Leordeni, noua tehnologie are capacitatea de a reduce substantial impactul asupra mediului generat de emisiile de CO2 ale cladirilor.

"Diferenta se rezuma la un coeficient termic mai ridicat si o atentie sporita legata de sustenabilitate, pentru un viitor mai sigur. Firmele mari din domeniul constructiilor cauta produse din ce in ce mai eco-friendly. Tehnologia Leaf s-a nascut tocmai din acest deziderat si reduce impactul emisiilor de CO2 cu pana la 20% comparativ cu ceea ce se foloseste in momentul de fata", a declarat Toni Pera (foto), general manager al Isopan Est, la evenimentul oficial de lansare a tehnologiei Leaf.

Tehnologia Leaf ar atinge cea mai buna performanta la foc pentru spuma poliuretanica, certificata Bs1d0. Aceasta asigura o propagare redusa a fumului si absenta picaturilor in caz de incendiu, asigurand securitate maxima si protectie ridicata pentru cladiri si pentru oamenii din interior.

Isopan Est este filiala din Romania a grupului Isopan, parte a Manni Group. Fabrica din localitatea Popesti Leordeni a fost dechisa in 2007, iar valoarea investitiei totale realizate in cei 11 ani de activitate in unitatea de productie se ridica la peste 25 de milioane de euro.

"Aceste panouri termoizolante sunt specifice, in special, pentru constructii industriale, insa, bineinteles, pot fi utilizate si pentru constructii civile. Impactul asupra mediului se poate evalua insa mai mult pe partea de spatii logistice si industriale unde sunt volume mai mari", a mai spus Toni Pera.

De altfel, in ultimii ani, izolarea termica a cladirilor a devenit un standard pentru noile constructii, insa companiile pun accent si pe design.

"Sunt anumite proiecte in Romania pentru care am furnizat panouri termoizolante si unde, prin diferite amestecuri de culori, s-a creat un design foarte frumos. De exemplu, la centrul logistic construit de eMag sau in cazul magazinelor Dedeman. Astazi, conteaza foarte mult elementele de design si estetica. De aceea, exista diferite profile care modifica aspectul unei cladiri, iar in prelucrarea materialelor pentru productia de panouri termoizolante putem sa dam diferite forme si jocuri de culori", adauga Toni Pera.

Jumatate din productia Isopan Est merge la export

Piata de panouri metalice termoizolante din Romania a inregistrat un volum de 6,5 de milioane de metri patrati in 2018, iar Isopan Est controleaza o cota de piata de peste 20%, in contextul in care afacerile companiei au atins 58 de milioane de euro anul trecut.

Jumatate din productie a mers la export deoarece care capacitatea de productie a fabricii este tripla comparativ cu cererea interna.

De asemenea, anul trecut, Isopan Est a finalizat o investitie de 7 milioane de euro intr-o noua linie de productie in fabrica din Popesti Leordeni, unde lucreaza, in prezent, 130 de angajati. Impactul acestei investitii a fost resimtit pozitiv si la nivelul business-ul, in contextul in care compania a inregistrat o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, in primele sase luni din 2019, peste jumatate din intreaga valoare de anul trecut.

"Asistam la zvonuri legate de o potentiala criza. Pe partea de constructii si de investitii, in general, se aude ca in Germania ar fi deja niste probleme. Spre comparatie, Romania nu este afectata inca, iar de cativa ani cunoaste o crestere. Din acest motiv, suntem optimisti si am decis sa investim mai mult aici in a doua linie de constructie, pentru ca a sporit cererea si capacitatea noastra de productie ajunsese la limita. Asta inseamna ca exista cerere, in continuare, in constructii si sunt investitori care cred in Romania", a incheiat Toni Pera.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri