Eurobank Properties va finaliza o tranzactie imobiliara de 40 milioane euro in Romania

Grupul grecesc de investitii imobiliare Eurobank Properties a anuntat ca a se afla aproape de finalizarea unei tranzactii imobiliare in Romania, in valoare de aproape 40 milioane euro (54,7 milioane dolari), si analizeaza extinderea in Balcani, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Divizia de investitii imobiliare a celei de-a treia banci din Grecia, EFG Eurobank, a anuntat marti ca este decisa sa profite de pe urma recentelor modificarile ale legislatiei grecesti legate de investitii, care permit companiilor grecesti sa isi extinda activitatea in mod liber pe plan extern.

Grecia a modificat recent legislatia proprie, permitand companiilor de investitii imobiliare sa investeasca pana la 10% din capital in statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene prin companii special create ce detin si inchiriaza proprietati.

"Modificarile legislative ne ofera un spatiu mult mai larg de actiune", a declarat directorul Eurobank Properties, Aristotelis Karytinos, pentru Reuters.

"Momentan negociem achizitia unei proprietati imobiliare destinate birourilor in Bucuresti, aceasta cladire urmand a fi inchiriata de clienti ai grupului EFG", a declarat acesta, adaugand ca aceasta tranzactie, ce va fi finalizata in cursul acestui an, s-ar putea ridica la 32-40 milioane euro.

"Strategia noastra este de a continua sa fim un fond de investitii preponderent grecesc, insa momentan analizam anumite state din Europa Centrala si de Est, precum Romania, Serbia si Bulgaria", a declarat Karytinos.

Acesta a precizat ca ritmul de crestere al Europei de Est ofera oportunitati substantiale de investitii, iar compania analizeaza posibilitatea extinderii pe pietele din Polonia si Ucraina.

Extinderea investitiilor companiei este sustinuta de EFG, ce beneficiaza de o prezenta locala si de cunoasterea amanuntita a pietei comerciale si imobiliare din centrul si estul Europei.

Eurobank Properties a adaugat ca profitul inregistrat in prima jumatate a anului a crescut cu 89% pana la 22,8 milioane euro, valoare de aproape doua ori mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, de 12,1 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri