GTC Croatia, filiala a dezvoltatorului polonez de real estate Globe Trade Centre (GTC) care va aloca 500 milioane euro in proiecte imobiliare in Romania, a inaugurat recent un nou centru comercial in Zagreb care este estimat de compania imobiliara CB Richard Ellis la 163 milioane euro.

Centrul comercial Avenue Mall deschis la sfarsitul lunii august in Zagreb a fost inchiriat in proportie de 100% si a inregistrat deja peste 250.000 de vizitatori in prima saptamana de functionare, din care 77.000 chiar in ziua inaugurala potrivit GTC Croatia. Printre chiriasii mallului care si-au deschis magazine se numara branduri internationale precum Zara, Bershka, Marks & Spencer, Esprit, Benetton, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Lacoste, Mango si Sephora. Centrul comercial dispune si de un cinematograf Blitz Cinestar cu noua sali care pot adaposti circa 1.800 de spectatori.

Cea mai mare parte a mallului, in suprafata de 26.500 metri patrati, este acoperita cu 130 de magazine, iar majoritatea contractelor de inchiriere au fost semnate pe o perioada de zece ani. Venitul anual din chiri este estimat la zece milioane euro. in continuarea centrului comercial a fost ridicata si o alta cladire, Avenue Center - o cladire de birouri de 7.000 metri patrati. Partea GTC Croatia in centrul comercial si in spatiile de birouri este de 70%.

GTC si-a completat astfel portofoliul de investitii, detinand in paralel alte doua centre comerciale: Galeria Mokotow si Galeria Kazimierz. in martie 2006 dezvoltatorul a achizitionat un alt teren de 1,2 hectare de teren in Zagreb si intentioneaza sa construiasca un nou centru comercial si o cladire de birouri cu o suprafata de 24.000 metri patrati. GTC Croatia a participat de asemenea intr-un alt proiect rezidential cu o suprafata totala de 23.000 metri patrati, un hotel de cinci stele precum si un teren de golf. GTC detine in Croatia investitii care se intind pe o suprafata de circa 300.000 metri patrati.

GTC activeaza pe piata romaneasca din 1999. Compania este implicata in dezvoltarea a 12 proiecte, cu o suprafata totala de 641.100 de metri patrati de spatii rezidentiale, de retail si de birouri. GTC ocupa locul trei in topul investitorilor imobiliari din Romania dupa valoarea portofoliului, care este evaluat la peste 600 milioane euro. Dezvoltatorul este controlat de grupul israelian Kardan si are proiecte in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia si in Croatia. GTC este cunoscut in Romania si ca dezvoltator al imobilelor de birouri Europe House si America House, ambele amplasate in Piata Victoriei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Croatia preia presedintia UE
Setari Cookie-uri