Noua cladire care va fi construita pentru cei de la Volkswagen va fi ridicata pe un teren achizitionat recent de catre ProLogis in regiunea Hessen din Germania, la circa 120 de kilometri distanta de Koln. Noua facilitate va functiona ca centru de distributie pentru Volkswagen pentru Germania si Europa.

Constructia cladirii va fi finalizata pana la jumatatea anului viitor, potrivit comunicatului Prologis.

Noul imobil face parte dintr-un proiect cu doua cladiri in parcul industrial ProLogis Park Borken, aflat in constructie. Cea de-a doua cladire va totaliza 10.500 metri patrati si va fi finalizata in prima jumatate a anului viitor. Volkswagen a inchiriat pana in prezent mai mult de 30.000 de metri patrati de spatii logistice de la Prologis in locatii precum California, dar si in sudul statului Florida.

Citeste si:

Cu sediul central in Wolfsburg, Volkswagen Group este unul dintre liderii pietei de automobile din Europa. Grupul detine opt branduri din sase tari europene, incluzand Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Seat, Skoda si Volkswagen Vehicule Comerciale. Compania are circa 325.000 de angajati.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, care desfasoara operatiuni in 105 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 29,9 miliarde de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 41,5 milioane metri patrati, in 2.523 proprietati. Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu nevoi de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.300 de angajati in intreaga lume.

ProLogis este unul dintre cei mai mari distributori de spatii logistice din Germania cu mai mult de 600.000 metri patrati de teren in proprietate, la 30 iunie 2007. In Romania, ProLogis, are in vedere dezvoltarea de parcuri logistice si industriale in orase mari, precum si extinderea investitiilor din Bucuresti. ProLogis investeste 80 milioane euro pentru constructia primelor sase cladiri din parcul industrial Bucharest A1, ce va avea 12 cladiri, peste doi ani.