Enigma Trading, companie specializata in distributia de ambalaje si produse de uz casnic si industrial, a semnat un contract de inchiriere pentru un spatiu de depozitare de 3.068 mp si 507 mp spatii de birouri in NordEst Logistic Park, un proiect ce apartine fondului de investitii Immoeast.

“Compania isi va muta activitatea in NordEst Logistic Park luna viitoare, iar pana la sfarsitul lunii iunie, spatiu va fi complet operational”, au declarat reprezentatii DTZ Echinox, compania de consultanta imobiliara care a intermediat tranzactia.

Produsele Enigma Trading sunt distribuite sub brandurile Epack sau Ropack, in retele precum Metro, Selgros, Auchan sau Mega Image.

NordEst Logistic Park este primul proiect logistic din Bucuresti, fiind situat in partea de nord-est si oferind acces atat catre Autostrada Soarelui, cat si catre Autostrada Bucuresti-Brasov. Pana in acest moment, au fost construti 16.000 mp. Intregul parc logistic se desfasoara pe o suprafata de 54.000 mp, termenul de finalizare fiind sfarsitul anului 2009.

“Aceasta relocare face parte din noul trend urmat de companiile care aleg sa isi organizeze atat spatiile de depozitare, cat si spatiile de birouri, in parcuri logistice situate in apropierea Bucurestiului”, a declarat Bogdan Gubandru, consultant in cadrul departamentului industrial al DTZ Echinox.

Potrivit estimarilor companiei DTZ Echinox, piata din Bucuresti va beneficia pana la sfarsitul acestui an de inca 350.000 - 400.000 mp de spatii logistice si de productie destinate inchirierilor, suprafata de spatii industriale moderne ajungand astfel la 900.000 – 950.000 mp.

Investitorul imobiliar austriac Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si