Compania cu capital belgian Bel Rom Real Estate a investit 60 milioane de euro in European Retail Park Braila, primul parc de retail din Braila, ce isi va deschide portile la sfarsitul acestei luni.

Acesta este al treilea parc de retail pe care compania in inaugureaza in Romania, dupa European Retail Park Sibiu, in toamna lui 2006 si European Retail Park Targu Mures, in toamna lui 2007.

European Retail Park Braila va avea o suprafata totala inchiriabila de 44.000 mp si o galerie comerciala de 14.500 mp inchiriabili, fiind situat la 10 minute de centrul orasului, la intrarea dinspre Bucuresti – Slobozia. Suprafata totala construita este de 70.000 de mp, iar suprafata terenului de 126.000 mp.

Centrul comercial include ancore precum: operatorul de bricolaje Bricostore - cu 6.000 mp inchiriati, Media Galaxy – cu 4.500 mp inchiriati, un magazin de mobila de 6.000 mp inchiriabili, Cinema City cu peste 3.000 mp, care se va deschide in octombrie si hypermarketul Carrefour cu o suprafata totala inchiriata de 11.700 mp, deja inaugurat in decembrie 2007. De asemenea, parcul beneficiaza de 1.400 locuri de parcare.

Procesul de inchiriere este gestionat in exclusivitate de compania Cushman & Wakefield, prin intermediul biroului sau din Romania, Cushman & Wakefield Activ Consulting.

Razvan Gheorghe, Directorul General al companiei in Romania, a anuntat ca peste 90% din galeria comerciala este inchiriata.

“Braila are nevoie de spatii moderne de retail. Cererea este mare, iar oferta inca subdezvoltata. Faptul ca intr-un oras de o asemenea importanta regionala piata de retail este inca la inceput reprezinta o mare oportunitate pentru retaileri. Cei care vor intra primii pe aceasta piata vor avea un avantaj competitional fara echivoc”, a declarat Razvan Gheorghe.

European Retail Park Braila estimeaza un numar de aproximativ 1.000.000 de potentiali cumparatori.

Printre marcile ce vor fi prezente in European Retail Park Braila, au semnat deja contracte: pe partea de moda – Takko, House of Art, Hervis, Leonardo, Fox, Kenvelo, Cropptown, Reno, Otter, Nissa, Pieta, Veer, Orsay, Jolidon, Secuiana (cu Adam’s), Mondex, Gatta, D’OTTO si Daiso pentru decoratiuni interioare, iar pentru recreere cazinoul Pretige; iar pentru servicii Optiblu, Miniblu, B&B Colection cu doua magazine Kendra si Splen D’or, Banca Transilvania, Alpha Bank si Vodafone.

Bel Rom Real Estate a anuntat construirea a peste 10 parcuri de retail si mall-uri in toata tara, dupa Sibiu, Targu Mures si Braila, urmatoarele orase vizate fiind Bacau, Focsani, Deva, Bucuresti – in Colentina si Ramnicu Valcea . Compania a mai cumparat terenuri si in alte doua orase.

Cushman&Wakefield este cea mai mare companie cu capital privat din lume in domeniul imobiliar. Fondata in 1917, compania detine 221 de birouri in 58 de tari si are peste 15.000 de angajati. Biroul din Romania a fost deschis in ianuarie 2007 prin preluarea biroului asociat Activ Consulting, cu care se colabora de peste 11 ani, devenind astfel Cushman & Wakefield Activ Consulting.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri