Compania portugheza Sonae Sierra, care desfasoara activitati si pe piata imobiliara din Romania, a obtinut un profit net de 22,9 milioane euro in primul trimestru al anului, in crestere cu 20% comparativ cu primele trei luni ale anului 2007.

De asemenea, Sonae Sierra a obtinut un profit net operational (EBITDA) de 47,6 milioane euro in primul trimestru al anului, mai mare cu 31% fata de primul trimestru din 2007.

Cresterea se datoreaza in primul rand largirii portofoliului in operare (deschideri si achizitii din 2007) si a imbunatatirii performantei portofoliului deja existent.

Sonae Sierra a lansat in primul trimestru al anului 2008 un numar total de 14 centre comerciale si 15 proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati.

In plus, compania a lansat fondul de investitii Sierra Portugal Fund (SPF), cu un capital de 300 milioane euro.

Fondul detine opt centre comerciale operative in Portugalia, cu o valoare totala de piata de 425 de milioane euro.

Compania detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti, urmand sa fie inaugurat in aprilie 2011. Proiectul reprezinta o investitie de 591 de milioane euro si are o suprafata totala de inchiriat de 110.000 de metri patrati.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor: Dacă spui astăzi că mergi la muncă se uită lumea urât la tine
Setari Cookie-uri