Numarul locuintelor finalizate in primul trimestru din 2008, la nivel national, a fost de 10.901, cu 50,6% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor provizorii publicate de Institutului National de Statistica (INS).
Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in trimestrul I 2008, fata de trimestrul I 2007 a crescut numarul locuintelor realizate din fonduri private cu 3.384 locuinte, iar numarul locuintelor din fonduri publice a crescut cu 279 locuinte.

Distributia in profil regional pune in evidenta o tendinta de crestere a numarului locuintelor terminate in toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, cu 1.695 locuinte, in Centru cu 756 locuinte, in Sud- Vest Oltenia cu 341 locuinte, in Sud – Est cu 288 locuinte, dar si in Nord-Est unde crestere a fost de 253 de locuinte.

Potrivit datelor INS, din cele 10.901 locuinte finalizate in primele trei luni, 5.136 locuinte au fost finalizate in orase, cu 1.094 de unitati peste nivelul din primul trimestru al anului trecut, in timp ce in zona rurala, numarul locuintelor a crescut cu 2.569, pana la 5.765 de unitati.

Datele statistice ale INS mai arata ca la 31 martie 2008, cele mai multe locuinte in curs de executie se aflau in stadiul de finisaj (38,7%) urmate de cele aflate in stadiul de executare a structurilor (31,3%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri