Grupul grec de investitii imobiliare Eurobank Properties Eurobank Properties, membra a Eurobank EFG, a incheiat preluarea, pentru 14,5 milioane de euro, a firmei romanesti Retail Development, care detine un complex de 8.980 metri patrati in Iasi, inchiriat companiei Praktiker.

Constructia este inchiriata pe o perioada de 15 ani retelei germane Praktiker, cu posibilitate de a prelungi de trei ori contractul, pe cate cinci ani, potrivit Forbes.

Valoarea tranzactiei a fost stabilita la 14,5 milioane de euro, fara a include datoriilor. Incluzand datoriile, Eurobank Properties va achita 4,15 milioane de euro.

Valoarea de piata a Retail Management a fost estimata de evaluatorii greci la 14,57 milioane euro.

Aceasta este a treia achizitie a companiei imobiliare grecesti pe piata romaneasca. Grupul grec a cumparat vara trecuta pentru 26,25 milioane de euro cladirea de birouri Eliade Tower, situata in nordul Bucurestiului.

Eliade Tower este o cladire de birouri situata in apropierea Patinoarului Floreasca la intersectia strazilor Mircea Eliade si Calea Floreasca, pe un teren de 4 000 mp, compusa din subsol, parter si zece etaje, avand un spatiu de inchiriat de aproximativ 800 mp/nivel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Rosti deschide o nouă fabrică în România în depozitele WDP
Setari Cookie-uri