Semnarea protocolului reprezinta ultima etapa administrativa care trebuia indeplinita, inainte de a incepe repartizarea locuintelor catre beneficiari, potrivit ministerului Dezvoltarii.

"Beneficiarii sunt persoanele care au nevoie de locuinta in perioada efectuarii lucrarilor de consolidare a cladirilor cu risc seismic si chiriasii evacuati din imobilele nationalizate", a declarat ministrul László Borbely.

Potrivit acestuia, ministerul Dezvoltarii a demarat in anul 2007, un program national pentru construirea de locuinte necesare chiriasilor evacuati din casele nationalizate, astfel incat la sfarsitul acestui an am reusit sa finalizam 1000 de locuinte. "Sper ca primariile de sector si Primaria Generala vor colabora bine si pe viitor cu Ministerul Dezvoltarii, pentru a putea finaliza cat mai multe proiecte necesare comunitatii", a mai spus Borbely.

Cele 2 imobile cuprind 128 de apartamente cu destinatia de locuinte de necesitate si vor oferi cazare temporara persoanelor care necesita locuinta in perioada efectuarii lucrarilor de consolidare a cladirilor cu risc seismic si chiriasilor evacuati din imobilele nationalizate. Fiecare dintre cele doua blocuri are in componenta cate 26 de apartamente de 3 camere, 26 de apartamente cu 2 camere si 12 apartamente cu o camera.

Locuintele au fost realizate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor prin Compania Nationala de Investitii, valoarea totala a investitiei fiind de 34.846.785,86 lei.