Grupul GE Real Estate Nordic a anuntat ieri ca si-a vandut portofoliul de 29 de proprietati unei companii imobiliare nou-infiintate, Roxanne Fastighetsfond AB. Proprietatile vandute sunt situate in 15 orase din Suedia si totalizeaza o suprafata inchiriabila de circa 230.000 mp.

GE Real Estate, prezent si pe piata locala, isi va pastra interesul pentru active, prin intermediul unei investitii in compania Roxanne. Noua companie se va concentra pe investitii in piata imobiliara suedeaza, unde chiriasii de tip guvernamental sau administrativ vor asigura peste 80% din veniturile obtinute din chirii.

Roxanne a primit o finantare initiala de circa 64,3 milioane de euro din partea unor fonduri de investitii, promitand in schimb sa isi dubleze portofoliul in urmatorii opt ani.

Pe langa GE Real Estate, ceilalti investitori sunt: Folksam ömsesidig sakförsäkring, KPA Pensionsförsäkring AB, Kapan Pensioner Försäkringsförening, Vattenfalls Pensionsstiftelse si Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Biroul GE Real Estate din Stockholm va fi preluat de catre Roxanne si se va ocupa cu cautarea de noi investitii si administrarea portofoliului initial.

GE Real Estate a investit peste doua miliarde de euro in sectorul de retail, birouri, constructii industriale si de logistica, in Cehia, Polonia, Slovacia, Romania, Rusia, Ungaria si Turcia.

In Romania, compania a anuntat in luna mai 2007 ca va incepe, in parteneriat cu Helios Phoenix , dezvoltarea a sase parcuri logistice de clasa A, in orasele Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Imobiliare.ro: 70% dintre vânzătorii de locuințe au în vedere o scădere de preț
Setari Cookie-uri