"In conditii de criza majoritatea specialistilor finanaciari spun ca o crestere a impozitarii e o idee gresita. Trebuie sa stimulezi mediul economic sa produca, ca sa iesim la suprafata, nu sa il sufoci cu taxe. Oricum, nu stiu cum si-au facut guvernantii calculele, dar la cate tranzactii se fac in perioada asta si cate se previzioneaza in perioada urmatoare, nu acestea vor salva bugetul Romaniei", a declarat Irina Petrescu, partener al companiei Esop Consulting, citata de NewsIn.

Aceasta sustine ca in conditiile in care se va aplica acest nou impozit la vanzare, "vom ingropa si mai mult piata vanzarilor, care si asa este intr-o situatie foarte dificila".

Irina Petrescu mai spune ca unii proprietari vor incerca sa creasca pretul punand acest impozit pe seama cumparatorilor, insa sansele sa obtina acesti bani de la cumparatori sunt mici, avand in vedere ca toti clientii vin hotarati sa mai negocieze.

"Alti proprietari vor inghiti si aceasta galusca si vor merge mai departe, daca sunt nevoiti sa vanda, si vor avea profituri din ce in ce mai mici. Vor fi si proprietari care nu sunt presati sa vanda acum si vor amana vanzarile pentru o perioada mai favorabila. In concluzie, tranzactiile imobiliare vor avea de suferit", a conchis reprezentantul Esop.

Consilierul superior in cadrul ANAF Paul Coman a declarat, marti, ca tranzactiile imobiliare in scop comercial facute de persoanele fizice ar putea fi impozitate cu 16%, aceasta masura fiind avuta in vedere la elaborarea noului Cod Fiscal.