Numarul tranzactiilor imobiliare a scazut la Iasi cu 32%

Tranzactiile imobiliare au scazut la Iasi cu 32% in prima jumatate a anului 2009 fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, potrivit informatiilor furnizate, miercuri, de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi, transmite NewsIn.
"In prima jumatate a acestui an, OCPI Iasi a inregistrat 7.855 de tranzactii imobiliare, 5.220 de prime inregistrari si 2.120 de ipoteci si privilegii. In aceeasi perioada a anului trecut, numarul tranzactiilor inregistrate era de 11.257, cel al primelor inscrieri a imobilelor in cartea funciara de 6.927, in timp ce ipotecile si privilegiile ajunsesera la 6.090", a declarat purtatorul de cuvant al OCPI Iasi, Eliza Chirica.

Potrivit OCPI Iasi, cele mai multe tranzactii au fost inregistrate in lunile martie si mai. "In luna iunie, au fost inregistrate 1.342 de tranzactii imobliare. In iunie 2008 se inregistrau 1.927 de tranzactii imobliare", a completat reprezentantul OCPI.

Oficialii OCPI sustin insa ca piata imobiliara din Iasi da semne de dezghet si isi mentine o tendinta de usoara crestere. "Iesenii solicita in continuare extrase de informare si autentificare, semn ca isi pregatesc proprietatile pentru tranzactionare. Numai in ultima luna la Iasi au fost eliberate 967 de extrase de informare si 2.365 de extrase de autentificare", a subliniat purtatorul de cuvant al OCPI Iasi.

In total, in primele sase luni ale acestui an, OCPI Iasi a inregistrat si efectuat un numar total de 55.588 operatiuni de cadastru si publicitate imobiliara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri