Dezvoltatorul RED Management Capital neaga inchiderea centrului comercial Armonia si spune ca este vorba doar de o repozitionare a proiectului intr-un Discount Shopping Park. Aceasta repozitionare va costa circa 1,5 milioane de euro si va dura cel mult noua luni.
„In urma analizelor de piata, s-a dovedit ca este nevoie sa repozitionam centrul Armonia, pentru a asigura viabilitatea proiectului. Pentru aceasta activitate am alocat fonduri de aproximativ 1-1,5 milioane de euro si estimam ca intervalul de aproximativ 6-9 luni este suficient pentru implementarea noului proiect in galeria de la Braila”, ne-au explicat reprezentantii RED Management Capital.

Armonia Braila a fost deschis in noiembrie 2008, in urma unei investitii de circa 45 milioane de euro si are o suprafata inchiriabila de 37.000 mp. Cel mai mare chirias este Carrefour, care a inchiriat o suprafata de 8.000 mp. Desi surse din piata imobiliara spun ca, inca dinaintea deciziei de repozitionare a proiectului Armonia, Carrefour intentiona sa inchida magazinul, reprezentantii retailer-ului au declarat ca vor redeschide indata ce reconfigurarea proiectului va fi terminata.

„Vom redeschide magazinul odata cu inaugurarea viitorului Discount Shopping Park. Dupa inchiderea temporara a centrului comercial, fiecarui angajat i se va propune sa lucreze in Carrefour Braila 1 sau in alte hypermarketuri din tara”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreea Mihai, Director Marketing in cadrul Carrefour Romania. In magazinul Carrefour din centrul comercial Armonia lucrau 117 persoane.

In prezent, galeria Armonia este inchiriata doar in proportie de 38%, printre chiriasi mai numarandu-se si Flamingo International, care a investit 400.000 euro in deschiderea magazinului Flanco World, cu o suprafata de 1.000 mp.

Reprezentantii RED sustin ca decizia de a suspenda activitatea centrului comecial pe o perioada determinata a fost luata in colaborare cu retailerii, care au inteles ca „procesul de repozitionare si rebranduire este unul elaborat, care necesita timp, fiind natural sa suspenzi activitatea”. Conform contractului de inchiriere, retailerii vor relua plata chiriei odata cu redeschiderea centrului comercial.

„Probabil retailerii aveau vanzari sub asteptari si aceasta solutie a fost luata de comun acord. Poate unii dintre ei vor renunta la contractul de inchiriere, insa altii vor alege sa mearga pe acest concept de discount, similar cu cel al Fashion House Outlet Center din Bucuresti”, a declarat Georgiana Andrei, consultant in cadrul diviziei de retail a Colliers International. In opinia sa, astfel de miscari ar putea fi repetate si in alte orase din tara, unde sunt prea multe centre comerciale, insa nu este un scenariu posibil pentru Bucuresti.

Printre proiectele dezvoltate de catre RED se mai numara centrele comerciale Armonia (Arad – vandut catre fondul austriac de investitii Immoeast), Armonia Mall Giurgiu, centrele comerciale Cadran (Slobozia, Husi, Miercurea Ciuc si Harghita) si proiectele mixte World Trade Center Constanta si Radius Shopping Business & Arts Baia Mare. Compania a atras in toamna anului trecut alti doi jucatori in actionariatul sau: Warburg Pincus (Statele Unite) si GED (Spania).

La inceputul acestei luni, dezvoltatorul l-a recrutat pe Radu Niculescu, fostul sef al companiei Cegis Romania, in functia de General Manager pentru divizia RED Building Management Services.
Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
VIDEO retailDetail: Ce programe de sustenabilitate si CSR au demarat retailerii
Setari Cookie-uri