Valoarea investitiilor imobiliare din Europa Centrala si de Est, inclusiv Romania, a scazut cu 59% in trimestrul al doilea din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group (CBRE).

Astfel, investitiile imobiliare din Bulgaria, Croatia, Republic Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Ucraina au scazut de la 396 la 164 milioane de euro in ultimul an. La nivelul intregului continent, investitiile au crescut cu 12% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada din 2008, ajungand la 13 miliarde de euro.
“Ceea ce reflecta in mod evident activitatea celui de-al doilea trimestru este ca pietele care au inregistrat cele mai mari corectii de pret beneficiaza si de cea mai intensa activitate. Acest lucru este evident in cazul Spaniei si al Marii Britanii unde investitorii au fost atrasi pe piata de perceptia ca acum ofera o valoare corespunzatoare”, a declarat Michael Haddock, Director EMEA Capital Markets Research pentru CB Richard Ellis.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, in urma cu doi ani, iar in luna februarie 2008, a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si