Patriciu vrea sa cumpere integral fondul german Deutsche Land

Compania Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, si-a majorat participatia la fondul german Deutsche Land, de la 29,9% pana la 32,1%, lansand si o ofera de preluare integrala a companiei, informeaza un comunicat al BSGP.
Cele aproape 12 milioane de actiuni au fost achiziotinate la pretul de 12 pence/unitate si reprezinta 3% din capitalul Deutsche Land.

Firma controlata de Patriciu a lansat o ofera publica de preluare, urmand reglementarile Bursei din Londra. Pretul ofertei este acelasi cu cel de achizitie, 12 pence.

Pentru preluarea Deutsche, Patriciu ar trebui sa plateasca 27 de milioane de lire, circa 30 milioane euro, valoarea de piata a companiei fiind de circa 380 milioane de euro. Fondul are datorii de 434 milioane de euro.

Astfel, pretul oferit in oferta obligatorie de preluare este cu 9 procente peste cel din ultima sedinta de tranzactionare la London Stock Exchange.

“Am cumparat 29,9% din actiunile Deutsche Land la pretul de 12 pence, in cadrul majorarii de capital. Acum, oferim actionarilor posibilitatea de a isi vinde titlurile la acelasi pret, avand posibilitatea de a obtine lichiditati la o valoare reala a pretului”, a declarat Dinu Patriciu, potrivit comunicatului BSGP.

La jumatatea lunii iunie, omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat, prin intermediul Black Sea Global Properties (BSGP), o participatie de 29,9% in cadrul Deutsche Land, pentru 11,4 milioane de lire sterline.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri