Compania austriaca Schachermayer, ce distribuie feronerie pentru tamplarie, mobilier, sticla si produse pentru amenajari interioare, a inchiriat o suprafata de 1.700 mp de spatii industriale in Centrul de distributie Monsena, a anuntat consultantul imobiliar Cushman & Wakefield, intermediarul tranzactiei.
Centrul de distributie Monsena este amplasat la km 23 al Autostrazii A1, in zona Bolintin Deal, si cuprinde o suprafata de aproximativ 1.300 mp de spatii de birouri si 7.300 mp de spatii de depozitare.

”Chiria pentru spatii industriale in zona A1 Bucuresti - Pitesti este cuprinsa intre 3,8 si 5 euro/mp/luna, in functie de suprafata inchiriata si proiect. In aceasta tranzactie, am reprezentat proprietarul, iar termenii contractuali s-au negociat in aproximativ o luna”, a declarat Gabriel Sfetcu (foto), directorul departamentului industrial al Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield Romania este unul din cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri 5,4 milioane de euro in 2008.

Pet Centar a inchiriat peste 1.000 mp in Mega Center

Compania croata Pet Centar, specializata in comercializarea de produse si accesorii pentru animale de companie, a inchiriat o suprafata de 1.065 mp de spatii de depozitare in cadrul parcului Mega Center, amplasat in vestul Capitalei, la intersectia Autostrazii A1 cu soseaua de centura. Contractul de inchiriere a fost incheiat pe o perioada de cinci ani ani, a anuntat consultantul King Sturge, intermediarul tranzactie.

Parcul Mega Center include noua unitati finalizate, cu o suprafata totala de 25.000 mp spatii de depozitare si 4.000 mp spatii de birouri. Printre chiriasi se numara si Dr. Oetker, DB Schenker, Sika, Dohler, Top Birotica si Augsburg.

Rata de neocupare a spatiilor logistice si industriale este in prezent de 12% si ar putea creste pana la la 14% in decursul anului, conform tendintei preconizate a chiriasilor de a se reloca in spatii mai mici, sustin consultantii King Sturge.

Compania de consultanta imobiliara King Sturge este prezenta pe piata locala din anul 2006, iar pentru 2008 a raportat o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro.

La sfarsitul lunii februarie, compania de constructii Saint-Gobain Construction Products, fosta Rigips Romania, a inchiriat o suprafata de 3.260 mp spatii industriale in parcul logistic Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust.

O alta tranzactie anuntata in acest an a fost cea prin care Antalis Romania, unul din cei mai importanti jucatori din distributia materialelor utilizate ca suport in comunicare, a inchiriat o suprafata de 10.000 mp de birouri si spatii de depozitare in acelasi parc industrial. Ambele tranzactii au fost intermediate de compania de consultanta imobiliara Colliers.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri