Fondul australian de investitii Valad Property Group va incepe la jumatatea lunii aprilie constructia unei noi cladiri in cadrul parcului industrial A1 Business Park, amplasat la km 13 al autostrazii A1, investitia fiind estimata la 1,75 milioane de euro, potrivit consultantului imobiliar King Sturge, care se va ocupa cu procesul de proiectare si constructie a cladirii.
Cladirea va cuprinde 9.000 mp de spatii destinate activitatilor de industrie usoara si include spatii de birouri si de depozitare. “Constructia va incepe la jumatatea lunii aprilie si estimam ca va costa circa 1,75 milioane de euro”, ne-a declarat Resul Kilic (foto), directorul departamentului de project management & building consultancy al King Sturge in Romania.

Lucrarile de constructie vor dura aproximativ 12 luni. Pana in prezent, nu a fost semnat niciun contract de preinchiriere, dar cererea de spatii logistice a dat semne de revenire in primele luni ale acestui an, cand au fost inchiriati aproape 6.000 mp in cadrul mai multor proiecte din vestul Bucurestiului.

“Parcul A1 include spatii de depozitare de 500 pana la 12.000 mp si spatii de birouri cuprinse intre 300 si 3.000 mp. In prezent, piata industriala inregistreaza un trend al tranzactiilor de 500 pana la 5.000 mp, daca luam in vedere relocarea si micsorarea operatiunilor companiilor existente in piata“, a explicat Irina Iliescu, consultant al departamentului de spatii industriale al King Sturge.

Primele trei luni ale acestui an au adus tranzactii de aproape 6.000 mp de spatii de depozitare. Astfel, compania de constructii Saint-Gobain Construction Products a inchiriat o suprafata de 3.260 mp in parcul Bucharest West, compania croata Pet Centar a inchiriat o suprafata de 1.065 mp in cadrul parcului Mega Center, iar austriecii de la Schachermayer au semnat pentru 1.700 mp in Centrul de distributie Monsena.

Gabriel Sfetcu, directorul departamentului industrial al Cushman & Wakefield Romania, declara recent ca se asteapta la o crestere de maximum 10% a cererii de spatii industriale, predominante fiind cererile de spatii mici, cuprinse intre 1.000 mp si cel mult 2.500 mp.

In prezent, in Bucuresti, o companie plateste o chirie anuala de 57 euro/mp pentru spatiile industriale, ceea ce inseamna o chirie lunara de 4,75 euro/mp, potrivit unui raport al Cushman & Wakefield. Capitala Romaniei s-a clasat in 2010 pe locul 36 in topul celor mai scumpe orase in functie de chiriile pentru spatiile industriale, in urcare cu doua locuri fata de anul trecut.

Valad Property Group este un fond de investitii imobiliare cu sediul in Australia, prezent in Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania, Romania si Polonia. In urma cu doi ani, australienii au anuntat ca vor construi impreuna cu Cefin Holding parcuri industriale in 5-7 orase mari din tara, investitia pentru un singur proiect fiind estimata la 70 milioane de euro.

King Sturge si-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006 si ofera servicii de consultanta in investitii, agentie, administrarea proprietatii si a portofoliului, evaluari si cercetari de piata precum si management de proiect.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri