Romania se afla pe locul doi in topul global privind intrarea pe piata locala a unor noi retaileri internationali in anul 2009, arata un studiu al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis (CBRE).
In total, anul trecut, pe piata locala au intrat noua comercianti internationali din cei peste 294 analizati.

Aceste noi intrari au contribuit la urcarea Romaniei in clasamentul general privind prezenta comerciantilor internationali de pe locul 33 in 2009 pe locul 31 in 2010, cu 28% din retailerii internationali analizati avand o prezenta in Romania.

In ceea ce priveste analiza oraselor, Capitala se claseaza pe locul 72, in crestere cu opt pozitii fata de anul 2009.

„Bucurestiul este cautat in special de cei care comercializeaza imbracaminte, incaltaminte si accesorii pentru clasa medie, precum Mango si Zara (locul 15 in topul oraselor analizate) si de cei specializati in vanzarea articolelor denim si imbracaminte accesibila ca pret, precum Levi’s si Takko (locul 30 in topul oraselor analizate)”, a declarat Luiza Moraru, coordonatorul departamentului de retail al CBRE.

Vezi aici care au fost cei mai activi retaileri de fashion in 2009.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este cea mai mare firma de servicii comerciale in real estate din lume, raportat la incasarile din 2008. In luna februarie 2008, CBRE a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele de CBRE.

Citeste si Topul celor mai atragatoare tari din zona EMEA pentru extinderea retailerilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri