Negocierile pentru cele 30 de apartamente construite de Adama in Brasov au inceput in luna septembrie 2009, tranzactia fiind incheiata dupa sase luni, in februarie. Valoarea tranzactiei a fost de aproape doua milioane de euro, potrivit reprezentantilor Romania Invest.

Proiectul Evocasa Viva (foto), amplasat pe strada Stejarului din cartierul Noua, cuprinde peste 500 de apartamente, ce vor fi livrate in acest an.

Fondul norvegian de investitii are un buget de 40 de milioane de euro pentru acest an, in prezent uitandu-se la proiecte aflate in constructie in Cluj-Napoca, Ploiesti si Bacau. Din cele 40 de milioane euro, intre 4 si 8 milioane euro vor fi investite in trei proiecte din Bucuresti si Ploiesti.

„Am demarat operatiuni de due diligence pentru mai multe proiecte din tara. In masura in care aceste tranzactii se vor dovedi avantajoase, vom achizitiona apartamente in ansamblurile pe care le vizam”, a declarat Nimrod Zvik, director de marketing al organizatiei de vanzari pentru Romania Invest, Be Igloo, adaugand ca focusul ramane pe Bucuresti.

Anul trecut, Romania Invest a vandut 45 de apartamente cu un pret mediu de 79.000-80.000 euro, valoarea totala ridicandu-se la aproximativ 3,6 milioane euro. Fondul de investitii are un portofoliu de aproximativ 750 de apartamente in sapte proiecte imobiliare din Capitala.