Proprietarii de locuinte noi din Bucuresti au redus preturile solicitate cu pana la 7% in luna septembrie comparativ cu august, iar scaderile pe piata apartamentelor vechi au fost de cel mult 4,2%, potrivit imobiliare.ro
Pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi din Bucuresti a ajuns in luna septembrie la 1.359 euro/mp de suprafata utila, in scadere cu 5% fata de luna august, cand valoarea medie a unui metru patrat util era de 1.431 euro. In comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, pretul mediu
cerut pentru apartamentele noi este cu 8,1% mai mic.

Cea mai dinamica evolutie au avut-o apartamentele noi cu patru camere, pentru care cererea este foarte redusa si care s-au ieftinit cu 6,8% in ultimele 30 de zile si cu peste 19% in ultimele 12 luni. Pretul apartamentelor noi cu doua camere a inregistrat o scadere de 6,5% in ultima luna. Garsonierele noi s-au ieftinit cu 4,1%, in timp ce apartamentele noi cu trei camere s-au ieftinit cu 3,9% in luna septembrie.

De asemenea, pe segmentul apartamentelor vechi, proprietarii au continuat sa scada preturile, dar reducerile au fost la jumatatea celor inregistrate la cele noi. Astfel, pretul mediu pe piata veche a ajuns la 1.131euro pe metru patrat de suprafata utila, cu 2,5% mai putin decat in luna precedenta si cu peste 10% mai putin decat in aceeasi luna a anului trecut.

Apartamentele cu patru camere s-au ieftinit cel mai mult, dar doar cu 4,2%, urmate de apartamentele cu trei camere a caror pret a scazut cu 3,2%. Apartamentele cu doua camere si garsonierele au inregistrat o scadere de pret de 2,2%, respectiv 1,9%.

In celelalte orase importante din tara, respectiv Brasov, Timisoara, Iasi, Cluj-Napoca si Constanta, preturile s-au mentinut relativ constante in septembrie fata de august, potrivit imobiliare.ro.

Astfel, in Timisoara, pretul mediu s-a redus cu 2%, in Constanta cu 1,4%, iar in Brasov cu 1,1%. Cluj-Napoca reprezinta in continuare exceptia de pe piata imobiliara din Romania, aici inregistrandu-se si in luna septembrie o usoara crestere de 0,5%. O usoara crestere a preturilor, de 1,1%, a fost remarcata si in Iasi in septembrie fata de luna precedenta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri